Ahvenanmaan maakuntahallituksen neuvottelut lennoista puolalaistoimijoiden kanssa kariutuivat

Maarianhaminan_terminaaliAhvenanmaan maakuntahallituksen neuvottelut lentoyhteyksien järjestämisestä Maarianhaminasta Tukholmaan ja Turkuun puolalaistoimijoiden kanssa ovat kariutuneet. Lennot eivät käynnisty aiemman ilmoituksen mukaan maanantaina 14. helmikuuta. Potilassiirtolennot on kuitenkin saatu turvattua, sillä suomalainen JS Aviation jatkaa lentoja.

Ahvenanmaan maakuntahallituksen hankinta säännöllisen lentoliikenteen tilapäisestä turvaamisesta Maarianhaminan ja Tukholman sekä Maarianhaminan ja Turun välisellä reitillä ei toteudu. Maakuntahallitus kertoi 7. helmikuuta, että puolalaiset Sprint Air ja CU Air ottaisivat reitit operointiin 14. helmikuuta alkaen. Hankinta on nyt keskeytetty.

"Olemme pahoillamme, että ne jotka suunnittelivat matkustavansa joutuvat nyt miettimään suunnitelmiaan uudelleen. Kaikki näytti hyvältä, mutta nyt on selvää  etteivät lennot ala huomenna maanantaina. Lentoliikenteen suorahankinta käynnistyy välittömästi, mutta emme voi antaa tarkkaa arviota koska liikenneyhteydet palaavat", sanoi Ahvenanmaan infrastruktuuriministeri Christian Wikström.

Maakuntahallitus pyrkii turvaamaan Ahvenanmaalle tärkeät lentoliikenneyhteydet Tukholman Arlandaan ja Turkuun uudella suorahankinnalla. Potilassiirtolennot on turvattu Turkuun JS Aviationin lennoilla. Suomalaisoperaattori on hoitanut kyseisiä lentoja jo kahden edellisen viikon ajan.

Ahvenanmaan lentoliikenneyhteydet Tukholmaan ja Turkuun katkesivat 24. tammikuuta 2022, kun lentoja operoinut Air Leap hakeutui yrityssaneeraukseen. Finnairin osaomistusyhtiö Norra lentää edelleen Helsinki-Vantaalta Maarianhaminaan.

Lue myös: