Airbus tehostaa A320-tuotantoa maailmanennätysvauhtiin

A320neo_1Kova kysyntä jatkuu maailman kapearunkokonemarkkinoilla. Airbus aikookin nostaa A320-koneiden tuotantovauhdin 60 koneeseen kuukaudessa vuoden 2019 aikana. Siviili-ilmailun historiassa ei ole aiemmin valmistettu koneita näin nopealla tahdilla.

Airbus aikaa vastata markkinakysyntään nostamalla A320-ohjelman tuotantonopeutta 60 koneeseen kuukaudessa vuoden 2019 puolivälissä. Eurooppalaisvalmistajan päätös perustuu tarkkoihin laskelmiin alihankkijoiden valmiudesta tuontannon nostoon.

"Tuontantonopeuden noston taustalla on kasvava kapearunkokoneiden kysyntä ja vahva tilauskirjamme CEO ja NEO -koneista. Olen luottavainen siitä, että meillä on osaava henkilökunta ja oikeat ratkaisut jotka mahdollistavat siviili-ilmailuhistorian nopeimman lentokonetuotannon", sanoi Airbusin tuotanto-ohjelmista vastaava johtaja Didier Evrard.

Airbus parantaa tuotantokapasiteettia Hampurin tehtaillaan rakentamalla sinne uuden tuotantolinjan. Samalla Toulousen tuotantolinjalla parannetaan prosessia ja matkustamon asennuksien osalta.

Airbusilla on nykyisin kokoonpanolinjastoja ympäri maailman ja käytännössä aurinko enää laske lainkaan Airbusin kokoonpanolinjastoilla.  Airbus A320-koneita valmistetaan Toulousessa, Hampurissa, Kiinan Tianjinissa ja Yhdysvaltain Mobilessa.

Airbus ja Boeing valmistavat muutaman vuoden kuluttua kuukausittain yhteensä jo yli sata A320- ja 737-konetta. Markkinaennusteiden mukaan kapearunkoisia koneita tarvitaan seuraavan 20 vuoden aikana huimat 22 000 - 25 000. Markkinoiden arvo on yli kaksi biljoonaa dollaria.

Lue myös: