ATW: Finnair harkitsee Wieniä lomaliikenteen solmukohdaksi yhteistyössä FlyNikin kanssa

(päivitetty 16.20) Finnair harkitsee lentojen lisäämistä Keski-Eurooppaan ja lomalentoliikenteen solmukohdan perustamista Wieniin yhteystyössä FlyNikin kanssa. Wienistä on tarjolla erinomaiset yhteydet FlyNikin verkostoon Kaakkois-Euroopan kohteisiin. Asiasta kertoi Air Transport World. Finnairin mukaan kyseessä on väärinkäsitys.

"Haluamme jälleen investoida Itävallan markkinoille. Idea on käyttää Wieniä lomaliikenteen solmukohtana FlyNikin lomalentoreiteille", kertoo Finnairin Keski-Euroopan johtaja Jan Pellinen ATW:lle.

Wien on FlyNikin liikenteen solmukohta, josta on erinomaiset yhteydet Kreikkaan, jonne operoitiin viikossa 49 vuoroa 19 eri kohteeseen. Aiempien vuosien aikana verkostoon ovat kuuluneet mm. Kreeta, Rhodos, Hania,  Karpathos, Thassos, Lesbos, Volos, Kalamata, Araxos, Lefkada, Skiathos, Mykonos ja Santorini.

Finnair operoi Helsinki-Vantaalta Wieniin kahdesti päivässä ja Pellisen mukaan suunnitelmissa on lisätä lentoja Zürichiin ja Düsseldorfiin jopa neljään päivittäiseen vuoroon.

FlyNiki:n laivastossa on neljä Airbus A321, kaksitoista A320 ja seitsemän Embraer E190 -konetta.

FlyNiki on kuuluu Air Berlin konserniin ja liittyi emoyhtiön mukana Oneworld-allianssiin maaliskuussa 2012. Etihad Airways omistaa 29 prosentin osuuden Air Berlinistä.

ATW: Finnair eyes Vienna as leisure hub


Päivitys (16.20):
Lue myös: Finnair: ATW:n tieto Wienin lomalentohubista on väärinkäsitys