Australia tarkastaa parhaillaan kadonneeseen Boeingiin mahdollisesti liittyvää havaintoa

p8_poseidon_usnavyAustralian puolustusvoimilla on parhaillaan käynnissä etsintä, jossa tarkastetaan satelliittihavaintoa kahdesta kelluvasta esineestä eteläisellä Intian valtamerellä. Paikalle on lähetetty lentokoneita ja aluksia. Vielä ei ole varmuutta siitä, liittyvätkö kohteet lähes kaksi viikkoa sitten kadonneeseen Malaysia Airlinesin koneeseen.

MH370_position_malaysiainformationministryHavainto on tehty paikalla, joka sopisi kadonneen Boeing 777-200ER -koneen mahdolliseen viimeiseen sijaintiin. Se saatiin Inmarsat-satellitin avulla Boeingin satelliittilähettimen vastatessa kyselyyn. Mahdollinen sijainti on kahdella laajalla ympyräkaarella (punaisena kartalla).

Nyt satelliitilla tehty ja parhaillaan tarkastettava havainto on tehty aivan kaarten eteläpäässä. Toinen meressä kelluvista kohteista on noin 24 metriä pitkä, toinen pienempi. Asiantuntijat pitävät mahdollisena, että ne kuuluisivat matkustajakoneeseen.

Kohteita ei ole vielä paikannettu lentoetsinöissä. Australia on lähettänyt alueelle Lockheed P-3 Orion -meritoimintakoneita ja C-130 Herculeksen. Myös Yhdysvaltojen merivoimien Boeing P-8 Poseidon on matkalla tutkimaan havaintoa.