Avaruusasemalla julkistettu Angry Birds Space lyömässä latausennätyksiä

ABspace_rovioAngry Birds Space -mobiilipeli julkistettiin kansainvälisellä ISS-avaruusasemalla maaliskuun alussa, kun NASA:n insinööritaustainen astronautti Don Pettit linkosi videolla vihaisia lintuja ihan oikeasti painottomassa tilassa. Peli tuli jakeluun 22. maaliskuuta.

Tähän menenssä Space-versiota on ladattu huimat 50 miljoonaa kertaa vain 35 päivässä, kertoi pelin suomalainen valmistaja Rovio tänään nettisivuillaan. Angry Birds Space olisi siten nopeimmin levinnyt mobiilipeli.

Rovion ja NASA:n kytkös tulee siitä, että pelissä on mukana myös tietty opetuksellinen näkökulma. Planeettojen painovoimakentät vaikuttavat avaruudessa lentelevien lintujen lentoratoihin. Yhteistyö käynnistyi Twitter-viesteistä.

ABspace2_rovioNASA on myös julkistuksen jälkeen puffannut Angry Birds Space -peliä Twitter-viesteissään. Kaiken lisäksi arvovaltainen amerikkalainen National Geographic -lehti julkaisi peliä täydentämään sen teemoista kertovan kirjan Angry Birds Space - A Furious Flight in to the Final Frontier.

Lentoposti.fi-blogi: Finnairin A340 Angry Birds -teippauksin Singaporeen