Bo Haglundin ja Kim Simonssonin yhteisnäyttely avasi Helsinki-Vantaan taidegallerian

Finavia on design-vuoden innoittamana ja matkustajien toivomuksesta avannut tänä vuonna useita galleriatiloja Helsinki-Vantaalle. Ne muodostavat Art Port -konseptin, joka esittelee kotimaista taidetta, muotoilua ja luovaa ajattelua kansainvälisille ja suomalaisille matkustajille. Taidelentoaseman näyttelyt huipentuivat 11. heinäkuuta avattuun taidegalleriaan.

Helsinki-Vantaan vastikään nimitetyn lentoasemajohtajan Ville Haapasaaren mukaan Finavia haluaa kehittää matkustuskokemusta ajan hengen mukaisesti ja asiakkaiden tarpeiden muuttuessa. Matkustajia kuunnellaan ja heidän toiveensa pyritään mahdollisimman pitkälle ottamaan huomioon palveluita kehitettäessä.

Uuden taidegallerian avausnäyttelyksi ovat valikoituneet kuvataiteilija Bo Haglundin Random Album -teossarja sekä kuvanveistäjä Kim Simonssonin keraamiset fantasiaveistokset. Näyttelykokonaisuus ankkuroi perhealbumin kuvat, internetin keskustelut, mielikuvitusmaailman ja maailmankaikkeuden ympäröivään nykyhetkeen, jossa ”Facebookissa kaikki on hyvin”.

– Etsin tässäkin näyttelyssä jotain ihmiselle helppoa keinoa päästä irti hektisestä, vakavasta arjesta ja kiireestä. Aikuisen on joskus hyvä sukeltaa mielikuvitusmaailmaan ja muistaa oma lapsensielunsa ja olemassaolon tärkeys, kertoo Art Port -konseptin suunnittelija Anna Forsman Huippu Conceptista.

Taidegalleria sijaitsee portilla 37. Se on avoinna kaikille matkustajille, joiden lento suuntautuu Schengen-alueen ulkopuolelle. Tilaan voi mennä mihin vuorokauden aikaan tahansa. Sisäänpääsy on maksuton.

Helsinki-Vantaalla on aiemmin tänä vuonna avattu kolme muuta näyttelytilaa. Portilla 11 sijaitsevassa design-galleriassa on parhaillaan käynnissä suomalaisen tuolimuotoilun näyttely ”Sit down and seize the moment”. Photo Galleryn näyttely ”Hetki Helsingissä” esittelee Katja Hagelstamin upeita taidevalokuvia portilla 26. Suomalais-slaavilaisen tyylin ja originellien kuosien kuuma nimi, Paola Suhonen, esitellään Fashion Galleryssä portilla 31.

Art Port -konsepti on World Design Capital 2012 sisältöhanke ja osa design-vuoden ohjelmaa.