EgyptAirin A320-koneen toinenkin lennontallennin on löydetty ja nostettu merestä

A320_egyptair_flyfinland_kalleahtolaEgyptin ilmailumisteriö kertoo, että matkalennolla tutkasta kadonneen ja merestä löytyneen EgyptAirin Airbus A320 -koneen molemmat lennontallentimet on löydetty ja nostettu merenpohjasta.

Ensimmäinen ns. musta laatikko eli ohjaamoäänten tallennin (CVR) löydettiin ja nostettiin merestä 16. kesäkuuta ja jälkimmäinen eli lennontallennin DFDR-nostettiin 17. kesäkuuta. Myös toinen lennontallennin lähetetään ensimmäisen tavoin tutkittavaksi Alexandriaan.

Egypt_DFDRLennontallentimien tietojen avulla onnettomuustutkivat pääsevät aiempaa paremmin eteenpäin tutkinnassa. Tallentimien tietojen tutkinta voi viranomaisen mukaan kestää kuitenkin useita viikkoja.

Mikäli molempien lennontallentimien muistipiirit ovat vahingoittumattomia alkaa tietojen purku välittömästi. Mahdolliset pienet vauriot voidaan korjata paikallisesti mutta suurempien vaurioiden tapauksessa tiedot palautetaan ulkomailla tutkijoiden valvonnassa.

Lento MS804 oli matkalla Pariisista Kairoon, kun se katosi lennonjohdon tutkasta aamuyöllä 20. toukokuuta. Mereen päätyneessä Airbus A320 (SU-GCC) -koneessa oli 56 matkustajaa ja 10 hengen miehistö. Kaikki menehtyivät turmassa.

Lue myös: