Estonian Airin ja Air Lituanican yhteistyö päättyi

Estonian_ES-AEAEstonian Air päätti kaupallisen yhteistyön liettualaisen Air Lituanican kanssa 27. marraskuuta. Virolaisoperaattori jatkaa kuitenkin toistaiseksi reittien lentoja Vilnasta.

"Air Lituanica on toistuvasti jättävät taloudelliset velvoitteet täyttämättä Estonian Airia kohtaan. Asiat eivät ole korjaantuneet neuvotteluista huolimatta ja yhteistyö on pakotettu päättymään", selventää Estonian Air:n toimitusjohtaja Jan Palmér.

Estonian Air jatkaa aikataulunmukaisia lentoja Vilnasta Amsterdamiin. Lennot Vilnasta Berliiniin operoidaan ilman muutoksia 4. joulukuuta saakka. Yhtiö tiedottaa Berliinin-reitin mahdollisesta jatkosta lähipäivinä.

air_lituanicaEstonian Air ja Air Lituanica on allekirjoittivat kesäkuussa 2013 leasingsopimuksen 76-paikkaisesta Embraer E170-koneesta. Estonian Air operoi koneella lentojan Vilnasta Amsterdamiin ja Berliiniin.

Yhteistyösopimuspiti sisällään myös kaupallisia palveluita kuten lipunmyyntiä lennoille ja tuottojen hallintaa erilaisten code share-sopimusten mukaisesti.

Sopimuksen oli määrä päättyä vuoden 2015 lopussa. Estonian Air:n E170-koneet on vuokrattu Finnairilta vuonna 2012 ja niiden leasingsopimukset päättyvät vuoden 2015 aikana.

Air Lituanica jatkaa muiden reittiensä lentämistä ja suunnittelee laajentavansa omin voimin myös Estonian Air:n operoimille reiteille Amsterdamiin ja Berliiniin.

Liettuan aiempi suurempi kansallinen lentoyhtiö, vuonna 1991 perustettu Air Lithuania ajautui konkurssiin vuonna 2005. Yhtiön nimi vaihtui vuonna 1995 Lithuanian Airlinesiksi.