Etihad Airways airberlinin suurimmaksi omistajaksi

airberlin_airbusEtihad Airways nosti omistustaan airberlinistä 29 prosenttiin nostaen sen yhtiön suurimmaksi omistajaksi. Yhtiöt laajentavat yhteistyötään tarjoten lentoja 239 kohteeseen.

Etihad Airways ja airbelin aloittavat uuden strategisen yhteistyön, kun Etihad hankki 29,21 prosenttia saksalaisyhtiön osakkeista. Etihadin toimitusjohtaja James Hoganin mukaan kauppa on yksi yhtiön historia tärkeimmistä taaten yhtiölle todellisen mahdollisuuden maailmanlaajuiseen kasvuun.

Yksi kaupan pääkohdista on uuden yhteistyön myötä avattava airberlinin reitti Berliinistä Abu Dhabiin, jonka myötä  Abu Dhabista tulee uusi gateway Aasiaan ja Australiaan. Yhtiöt tarjoavat saksalaisille, sveitsiläisille ja itävaltalaisille matkustajille ison parannuksen maailmanlaajuisissa yhteyksissä. Yhtiöt tarjoavat laajan 239 kohteen verkoston 77 maahan. Etihad tuo airberliniin viiden vuoden rahoitusohjelman myötä 255 miljoonaa dollaria tukemaan laivaston uudistamista ja verkoston kasvua.

Etihad ja airberlin kuljettavat yhdessä vuosittain yli 40 miljoonaa matkustajaa, operoivat 233 koneella ja työntekijöitä on noin 18 000. Yhteinen liikevaihto on noin 9 miljardia dollaria.