Eurooppalainen ilmailu-, avaruus- ja puolustusjätti EADS on nyt virallisesti Airbus Group

airbusgroup_flagEurooppalainen ilmailu-, avaruus- ja puolustusjätti EADS on vuodenvaihteesta alkaen ollut Airbus Group. Nimenmuutos koskee muitakin sen alabrändejä. Esimerkiksi Eurocopterista pitäisi tulla Airbus Helicopters, tosin muutos ei vielä näy mitenkään sen nettisivuilla. Puolustus- ja avaruusteollisuus on nyt nimen Airbus Defence & Space alla.

EADS eli European Aeronautic Defence and Space Company perustettiin vuonna 2000. Se oli seurausta alan eurooppalaisten yritysten monimutkaisten järjestelyjen kautta vuosien varrella syntyneistä yhteenliittymistä.

airbusgroup_militaryMatkustajakoneita valmistava ja koko yhtiölle nimen antanut Airbus jatkaa entisellään. Muut EADS:n yhtiöt ryhmitellään kahteen muuhun kokonaisuuteen.

Sotilaspuolen Airbus Military ja Cassidian sekä avaruusalan Astriumin toiminnot yhdistettiin nimen Airbus Defence & Space alle. Tähän kuuluvat myös sotilaskuljetuskoneet.

Eurocopterin helikoptereista vastaa Airbus Helicopters. Nimen alla valmistetaan niin siviili- kuin sotilaskoptereitakin.

a400_frenchnet_eadsEADS omistaa 27 prosentin osuuden suomalaisesta Patriasta. Myös Cassidianilla on ollut toimintaa maassamme. Viranomaissovelluksiin keskittyvästä Nokian TETRA/VIRVE-radioverkkoyksiköstä tuli ensin EADS Secure Networks Oy. Nykyisin se on Cassidian Finland Oy.

Airbus Group on maailman johtavia alansa yrityksiä. Sen palveluksessa on noin 140 000 ihmistä ja yrityskokonaisuuden liikevaihto oli vuonna 2012 yli 55 miljardia euroa.

 

Lue myös: