Finavia hakee 200 testimatkustajaa - Helsinki-Vantaan uusi eteläsiipi valmistuu pian

Helsinki_Airport_SouthWing_ulkoaHelsinki-Vantaan uusi terminaalin eteläsiipi otetaan käyttöön kesän 2017 aikana. Ennen käyttöönottoa Finavia kutsuu 200 vapaaehtoista lentoasemalle kokeilemään, että toiminnot sujuvat kuten pitääkin.

Helsinki-Vantaan nykyisen terminaalilaajennuksen ensimmäisen uudisosan työt ovat viimeistelyvaiheessa ja edessä on matkustajakokemuksen toimivuuden selvittäminen testiryhmällä ennen käyttöönottoa.

 Finavia etsii nyt testimatkustajia torstaina 6. heinäkuuta 2017 Helsinki-Vantaalla järjestettävään käyttöönottotestiin. Kyseessä on lentoaseman historian suurin käyttöönottotesti. Tarkoituksena on varmistaa, että eteläsiiven terminaalitoiminnot ja -prosessit toimivat kuten pitääkin.

 HEL_Haapasaari_laajennus"Testin taustalla on sujuvan ja mukavan matkustuskokemuksen takaaminen. Se on kaiken palvelumme a ja o. Testimatkustajille on luvassa harvinainen tilaisuus päästä näkemään vielä keskeneräisen eteläsiiven tilat ensimmäisten joukossa ja kurkistamaan lentoaseman kulisseihin",  kertoo Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari Finaviasta.

 Testipäivän aikana suurennuslasin alla ovat muun muassa opasteiden toimivuus, matkustajaviihtyvyyteen liittyvät seikat sekä kentän teknologiset ratkaisut.

 "Testaamme esimerkiksi, miten hyvin testimatkustajat löytävät lähtöportille ja miten pyörätuolilla pääsee liikkumaan. Varmistamme myös ihan käytännön asioita, eli että esimerkiksi ovet, liukukäytävät ja boarding-prosessit toimivat moitteetta. Testimatkustajilta saatava palaute on arvokasta, jotta voimme huomioida matkustajien toiveet ja tarpeet eteläsiiven viimeistelytöissä", jatkaa Haapasaari.

 Helsinki_Airport_SouthWing_walkwayNyt testattavassa eteläsiivessä uusina palveluelementteinä loistavat esimerkiksi lentoaseman ensimmäinen liukutaso sekä kylmä- ja kuumavesiautomaatit. Niistä jälkimmäiset ovat tärkeitä aasialaismatkaajille.

 "Teemme kaikkemme, että terminaalin laajennuksesta huolimatta kilpailuvalttimme – lyhyet välimatkat, helposti saatavilla olevat palvelut ja maailmanluokan palvelutaso – säilyvät. Liukutasot esimerkiksi pitävät huolen siitä, että terminaalissa liikkuminen paikasta toiseen on yhä nopeaa ja vaivatonta. Odotamme innolla, että pääsemme kuulemaan matkustajien kommentit ja palautteet eteläsiivestä", päättää Haapasaari.

Haku testimatkustajaksi on auki 8.-18.6.2017. Hakulomakkeen voi täyttää Finavian verkkosivuilla.

 Lue myös: