Finavia investoi Guggenheim Helsinki -hankkeeseen

Finavia_sign_2Finavia sijoittaa monien muiden matkailualan yritysten tavoin Helsinkiin ehdotettuun Guggenheim-museoon. Finavian tavoitteena on seuraavien vuosien aikana kasvattaa huomattavasti Helsinki-Vantaan kautta kulkevien vaihtomatkustajien määrää sekä huomioida erityisesti uuden segmentin – stopover-matkailijoiden – tarpeet.

Pääkaupunkiseudun alueen kiinnostavuudella matkakohteena on tärkeä rooli Helsinki-Vantaan lentoliikenteen kilpailukyvylle.

Finavia näkee Guggenheim Helsingin keskeisenä investointina Suomen matkailun ja Helsingin kiinnostavuuden kehittämiseen. Helsinki-Vantaa kilpailee huomattavasti kokoaan suurempien kenttien kanssa vaihtomatkustajista ja turismista.

Suurin osa vaihtokentistä tavoittelee stopover-matkustajia, jotka koneen vaihtojen välillä vierailevat alueen matkailukohteissa. Taloustutkimuksen tekemän tutkimuksen mukaan kansainvälisistä turisteista lähes puolet sanoo Guggenheimin lisäävän Helsingin houkuttelevuutta matkakohteena.

”Pääkaupunkiseudun mielenkiintoiset nähtävyydet parantavat alueen vetovoimaa turistien silmissä. Tämä kasvattaa myös lentoliikenteen kysyntää ja auttaa turvaamaan suomalaisten hyvät lentoyhteydet ympäri maailmaa. Miljoona uutta lentomatkustajaa luo keskimäärin noin 1000 uutta työpaikkaa, joten tässä taloustilanteessa asiaan kannattaa jo senkin vuoksi panostaa”, sanoo Finavian toimitusjohtaja Kari Savolainen.

Helsinki-VantaaGuggenheimilla on hyvät edellytykset tulla pääkaupunkiseudun matkailun yhdeksi vetonaulaksi. Se hyödyttää myös pääkaupunkiseudun olemassa oleva laadukasta matkailu- ja kulttuuritarjonta. Finavialle kyse on investoinnista, joka maksaa itsensä takaisin lisääntyvänä matkustajavirtana.

”Investointi Guggenheim Helsinki -hankkeeseen tukee hyvin Finavian laajan kehitysohjelman tavoitteita kehittää Suomen lentoyhteyksiä ja matkustajakokemusta. Finavia valmistautuu palvelemaan Helsinki-Vantaan lentoasemalla 20 miljoonaa matkustajaa vuonna 2020.”

Finavia on panostanut myös sisällöllisesti designiin ja taiteeseen. Helsinki-Vantaan lentoasemalla jo vuosien ajan toiminut ArtPort-konsepti on tuottanut matkustajien iloksi mm. taidegallerian, valokuvanäyttelyitä ja lukuisia suomalaistaiteilijoiden taideteoksia. Helsinki-Vantaa on monelle matkustajalle ensikontakti Suomeen, joten Finavia on halunnut esitellä suomalaista kulttuuria jo lentoasemalla. Vaihtolentoasemien kilpailussa taide on ollut Helsinki-Vantaalle tärkeä keino erilaistua.

Helsinki-Vantaan lentoasema on matkailijoille myös keskeinen portti muualle Suomeen. Finavian omistama lentoasemaverkosto hyötyisi Guggenheimin tuomasta Suomeen kohdistuvasta lisämielenkiinnosta. Lentoasemaverkoston kautta vaihtomatkailijat pääsevät myös tutustumaan tarjontaan Lapissa ja muissa maakunnissa.

Lue myös: