Finavia laajentaa matkustajien palvelutarjontaa Helsinki-Vantaalla

EFHK_pax_1Maailman suurimpiin lentoasemaravintolaoperaattoreihin kuuluva HMSHost ja Finavia ovat solmineet aiesopimuksen ravintolatoiminnasta Helsinki-Vantaan lentoasemalla. HMSHost toimii 112 lentoasemalla ympäri maailman.

HMSHostin tarkoituksena on perustaa Helsinki-Vantaalle niin kansainvälisiin kuin suomalaisiin makuihin keskittyviä ravintoloita ja kahviloita. HMSHostin operoimat ravintolat on tarkoitus avata vuosien 2014-16 välisenä aikana. Yhtiön tarjoamien palveluiden määrä täsmentyy suunnittelun edetessä.

"Olemme keskittyneet tähän saakka tehokkaaseen toimintaan lentokoneiden kääntöprosessissa ja hyvään asiakaspalveluun. Nyt keskitymme Helsinki-Vantaan lentoaseman kaupalliseen tarjontaan ja viemme sen kokonaan uudelle tasolle", kertoo matkustajapalveluista vastaava johtaja Anne Gullstén Finaviasta.

"Erityisesti kaukolentojen matkustajat odottavat lentoasemalta kokemuksia ja poikkeuksellisen hyviä ostosmahdollisuuksia. Siispä tervetuloa Helsinki-Vantaalle, HMSHost!", toivottaa Gullstén.

HMSHost harjoittaa liiketoimintaa Euroopassa jo viidellätoista lentokentällä. Kaikkien 122 lentoaseman joukossa on 22  vilkasta lentokenttää Yhdysvalloissa. HMSHost toimii Yhdysvalloissa ja Kanadassa lentoasemaympäristöjen lisäksi myös moottoriteiden varsilla olevilla ruokapaikoilla ja on osakas Autogrill groupissa.

HMSHost liikevaihto on yli 2,7 miljardia dollaria ja se työllistää yli 34 000 henkeä. Koko konsernin liikevaihto on yli 6 miljardia ja se toimii 38 maassa yli 5400 liikkeessä ja 1200 paikassa maailmanlaajuisesti. Konsernin palveluksessa on 63 000 työntekijää.