Finnair aloittaa YT-neuvottelut Tekniikan toiminnossa; tavoitteena kustannustehokas tulevaisuuden rakenne

EngineFinnair aloittaa yhteistoimintaneuvottelut Tekniikan toiminnoissaan. Niissä käsitellään suunnitelmia ja vaihtoehtoja, joilla toimintoja tehostettaisiin ja organisaatiota sopeutettaisiin yhtiön vuoden 2012 muutoksiin, joihin kuuluvat mm. Finnairin laivaston pieneneminen ja ulkoisten asiakkuuksien poistuminen. Vähennystarve on yli 300 henkeä.

Finnairin suunnitelmiin kuuluvat  kapearunkokoneiden c-huoltojen, jarru- ja pyöräkorjaamon sekä mittalaitetarkastuksen mahdollinen ulkoistaminen. Muiden toimintojen sopeuttaminen Finnairin nykykokoon ja tarpeisiin sekä prosessien tehostaminen.  Huoltotoiminta tullaan keskittämään kolmeen halliin tilojen käytön tehostamiseksi

Toteutuessaan suunnitelmat vähentäisivät enimmillään noin 310 työpaikkaa. Finnairin Tekniikassa on yhteensä noin 900 työntekijää.

Finnair on käynyt näistä suunnitelmista keskusteluja henkilöstön edustajien kanssa jo muutaman viikon ajan. Tavoitteena on ollut löytää ratkaisuja, jotka olisivat auttaneet toiminnan järjestelyissä. Suunnitelmien käsittelyä jatketaan nyt YT-neuvotteluissa.

”Ymmärrämme, että nyt esitetyt suunnitelmat ovat raskaita henkilöstön kannalta. Huoltokustannuksemme ovat kuitenkin yksi osa-alueista, jossa meillä on vielä selvää tehostamisen tarvetta,” sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Ville Iho.

”Laadusta ja turvallisuudesta emme tingi, mutta tavoitteenamme on nyt rakentaa organisaatio, joka pystyy jatkossakin tuottamaan Finnairille laadukasta ja kustannustehokasta huoltotoimintaa. Uskomme, että näillä suunnitelmilla saavutamme Tekniikassa rakenteen ja koon, joka palvelee meitä hyvin myös tulevaisuudessa.”

Finnair tukee mahdollisesti irtisanottavia henkilöitä uudelleentyöllistymisessä Uraportti-palvelulla, joka toteutetaan yhdessä työvoimaviranomaisten ja muiden alan toimijoiden kanssa.

Finnairin Tekniikka keskittyy Finnairin laivaston jatkuvan lentokelpoisuuden ylläpitämiseen ja lentotoiminnan tukemiseen. Finnair ulkoisti viime vuonna moottori- ja laitehuoltopalvelut yhteistyökumppanilleen SR Technicsille, ja Airbus-laajarunkokoneiden raskashuollot on aina tehty Finnairin auditoiduilla yhteistyökumppaneilla Aasiassa.