Finnairin tekniikassa ulosmarssi

Osa Finnairin Tekniikan Ilmailualan unioniin, Finnairin Teknisiin ja Suomen Lentovirkailijoihin kuuluvasta henkilöstöstä on poistunut työpaikaltaan tänään reaktiona yt-neuvotteluiden aloittamiselle moottori- ja laitehuollossa. Finnair arvioi, että vaikutukset Finnairin lentoliikenteeseen jäänevät vähäisiksi.

”Ymmärrämme hyvin, millaisia tunteita ilmoittamamme suunnitelmat moottori- ja laitehuoltopalveluiden ostamisesta ulkopuolelta aiheuttavat. Vetoamme työntekijöihin, että he palaisivat töihin mahdollisimman nopeasti”, sanoo Finnair Tekniikan toimitusjohtaja Kimmo Soini. ”Pahoittelemme asiakkaillemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa häiriötä, ja toivomme, että työt saadaan jatkumaan normaalisti mahdollisimman pian.”

Ammattiliitto Pron tekniikan väki ja Ilmailualan unionin työntekijät ovat ilmoittaneet aloittavansa työnseisauksen vastalauseena ulkoistamiselle.Työnseisaus kestää kaksi päivää, ja henkilökunta palaa töihin perjantaiaamuna kello kuusi. Työntekijöitä edustava ammattiliitto PRO pitää asiasta tiedotustilaisuuden kello 1400.   Finnairin tekniikassa työskentelee yli 500 prolaista.

Ylemmät toimihenkilöt YTN:n puheenjohtaja Pertti Porokari on huolissaan Finnairin uusimmista käänteistä. Porokarin mukaan Finnairin moottori- ja laitehuoltopalvelulla on sellaista osaamista, joka on nyt vaarassa hävitä Suomesta kokonaan. Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry on Akavan yksityisen sektorin neuvottelujärjestö. YTN vastaa Akavan jäsenkentässä ylempien toimihenkilöiden neuvottelu- ja sopimustoiminnasta teollisuudessa sekä liike- ja palvelualoilla.