Finnair lentää Tokioon neljästi viikossa - käytössä eteläinen ja pohjoinen kiertoreitti

JALFIN_tails_2Finnair palauttaa liikenneohjelmaansa lennot Tokioon 9. maaliskuuta alkaen neljästi viikossa. Lennot lennetään uudella reitityksellä Venäjän ilmatila kiertäen.

Uuden reitityksen kautta lentoaika on noin 13 tuntia, ja reitti kulkee Helsingistä Tokioon tuulista riippuen joko eteläistä tai pohjoista reittiä Venäjän ilmatilan kiertäen. Lennot yhdistyvät sujuvasti Finnairin Euroopan verkostoon Helsingistä.

”Japani on yksi tärkeimmistä markkinoistamme, ja haluamme tarjota luotettavat ja turvalliset yhteydet asiakkaillemme myös tässä tilanteessa. Japanin ja Helsingin välillä kulkee myös paljon lentorahtia, ja lentoyhteyksien jatkuminen on tärkeää", sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér. 

Finnair lentää Helsingistä Tokion Naritan kentälle tiistaisin, torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin ja lento lähtee kello 17.30 Helsingistä. Tokiosta Finnair lentää Helsinkiin keskiviikkoisin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin ja lento lähtee kello 22.40 paikallista aikaa.

Finnair perui aiemmin tällä viikolla Japanin, Kiinan ja Etelä-Korean lentonsa 6.3.2022 asti. Finnair lentää edelleen Bangkokiin, Delhiin, Phuketiin ja Singaporeen Venäjän ilmatilan kiertäen, mikä pidentää lentoaikaa jonkin verran.

”Arvioimme edelleen Kiinan ja Etelä-Korean lentojemme mahdollisia uusia reitityksiä, ja viestimme asiakkaillemme heti, kun suunnitelmat täsmentyvät”, jatkaa Orvér. 

Finnair viestii lentojen muutoksista suoraan asiakkaille tekstiviestein ja sähköpostitse. Jos lento perutaan, vaihtoehtoina on muuttaa matkustuspäivää tai hakea lipun hinnan takaisinmaksua.

Venäjän ilmatilan lisäksi eteläisellä reitillä on muitakin konfliktialueiksi luokiteltavia valtioita, jotka aiheuttavat mahdollisesti lisäkiertoa Finnairin lennoille. Tällaisia alueita ovat Syyria, Irak, Afganistan, Jemen ja osa Saudi-Arabian sekä Pakistanin ilmatilasta.

Pohjoisella reitityksellä kaksimoottoristen lentokoneiden ETOPS-vaatimus eli vaatimus varalentopaikasta asettanee tarpeita kasvattaa 180-minuutin ETOPS-rajaa korkeammalle jopa 300 tai 370-minuuttiin.

Finnair on aiemminkin lentänyt Japaniin Venäjän ilmatilaa kiertäen, sillä 1980-luvulla Finnair lensi DC-10 -koneilla pohjoisnavan kautta Tokioon. Myös Finnairin MD-11 -koneella on ainakin kertaalleen lennetty pohjoisnavan yli Sapporoon.