Finnair luopui 175 miljoonan euron valmiusluottolimiitistä - sai A350-myynneistä lisärahaa

fin_tails_HELAirportsignFinnair on 4. lokakuuta 2021 luopunut 175 miljoonan euron suuruisesta, käyttämättömästä valmiusluottolimiittijärjestelystään. Finnair sai rahoitusta myymällä ja takaisinvuokraamalla Airbus A350-900 -koneitaan.

Finnair ilmoitti 28. syyskuuta jatkaneensa koronakriisistä selviytymisen varmistamiseksi laaditun rahoitussuunnitelmansa toimeenpanoa ja solmi myynti- ja takaisinvuokraussopimuksen neljästä Airbus A350 XWB -laajarunkokoneesta. Järjestelyllä oli Finnairille välitön yli 400 miljoonan Yhdysvaltain dollarin positiivinen kassavaikutus.

Finnair ilmoitti käyttävänsä saadut varat olemassa olevien velkojensa uudelleenrahoitukseen ja nyt Finnair on 18. syyskuuta annetun ennakkotiedon mukaisesti luopunut käyttämättömästä 175 miljoonan euron valmiusluottolimiitistään.

Uutta 175 miljoonan euron valmiusluottolimiitin järjestelyä koskeva sopimus oli allekirjoitettu 18. tammikuuta 2019. Sopimuksen oli tarkoitus olla voimassa kolme vuotta sisältäen kaksi vuoden pituista jatko-optiota. MH

Lue myös: