Finnair toivotti Malaysia Airlinesin tervetulleeksi jäseneksi oneworld-allianssiin

oneworld2_malaysianairlinesFinnairin yhteistyökumppanista Malaysia Airlinesista tulee 1. helmikuuta oneworld-lentoyhtiöallianssin täysjäsen. Yhtiöt ovat tehneet code share -yhteistyötä viime marraskuusta lähtien.

“Toivotan Malaysia Airlinesin lämpimästi tervetulleeksi oneworldiin. Se on, kuten Finnairkin, tunnettu ja arvostettu lentoyhtiö”, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen.

"Malaysia Airlines liittyy oneworldiin samoista syistä kuin Finnair vuonna 1999: alllianssiyhteistyön kautta voimme tarjota asiakkaillemme huomattavasti enemmän palveluja ja etuja, riippumatta siitä, missä päin maailmaa he matkustavat."

oneworldin jäsenyhtiöiden 125 miljoonaa kanta-asiakasta – mukaan lukien Finnair Plus -asiakkaat – voivat kasvattaa pistesaldoaan Malaysia Airlinesin lennoilla ja hyötyä Malaysia Airlinesin tarjoamista muista oneworld-eduista.

Täysjäsenyyden kunniaksi Finnair Plus ja muut oneworld-yhtiöiden kanta-asiakkaat saavat tuplapisteet lentäessään Malaysia Airlinesillä 15. helmikuuta ja 15. huhtikuuta välisenä aikana, kun lentolippu on ostettu 31.1.─15.4.2013.

Finnair ja Malaysia Airlines ovat tehneet code share -yhteistyötä viime marraskuusta lähtien. Finnairin AY-lentonumeroita käytetään Malaysia Airlinesin lennoilla yhtiön kotiaseman Kuala Lumpurin ja Singaporen, Bangkokin sekä Hongkongin välillä.

Samoin Malaysia Airlinesin lentonumerot (MH) on lisätty valituille Finnairin lennoille Helsingistä Lontooseen, Pariisiin, Frankfurtiin ja Amsterdamiin. Matkustajat voivat näin varata lennon yhdelle Finnairin tai Malaysia Airlinesin lipulle.

Malaysia Airlinesin täysjäsenyys laajentaa merkittävästi oneworldin verkostoa Kaakkois-Aasiassa. Se vahvistaa liittouman jäsenyhtiöiden yhteyksiä keskeisissä Aasian kaupungeissa ja muualla maailmassa, mikä tuo Finnairin mukaan lisäetua sen asiakkaille.

Malaysia Airlinesin liittyminen kasvattaa oneworldin kohteiden määrän 842:een 156 maassa, ja onewold-yhtiöiden yhteenlaskettu laivasto koostuu 2 500 lentokoneesta, joilla lennetään yli 9 000 lentoa ja kuljetetaan lähes 340 miljoonaa matkustajaa vuosittain. oneworld-yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto on lähes 110 miljardia dollaria (USD) vuodessa.

Finnairin ja Malaysia Airlinesin lisäksi onewordiin kuuluvat airberlin, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Iberia, Japan Airlines, LAN, Qantas, Royal Jordanian, S7 Airlines ja kolmisenkymmentä liitännäisjäsentä. Qatar Airways ja Sri Lankan Airlines liittyvät oneworldiin seuraavan 12 kuukauden aikana.