Finnair vuokraa Iberialta Airbus A321 -koneen Madridin-reitille

EC-JLI_060816Finnair vuokraa Airbus A321 -lentokoneen oneworld -kumppaniltaan Iberialta Madridin-reitille vuodeksi 1. huhtikuuta 2019 alkaen. Vuokrakoneella paikataan Finnairin liikenteen kasvun aiheuttamaa väliaikaista lentokonevajetta. 

Finnair lentää Madridiin kerran päivässä. Vuokrakoneen ohjaamomiehistö on Iberian. Huhtikuun ajan myös matkustamomiehistö tulee Iberialta, ja lennoilla on mukana yksi Finnairin matkustamohenkilöstön jäsen varmistamassa Finnairin palvelukonseptin toteutumisen. Toukokuusta alkaen Finnairin matkustamomiehistö palvelee Iberian operoimilla lennoilla. 

 ”Lentokoneen vuokraaminenIberia_tailoneworld-kumppaniltamme Iberialta tukee kasvuamme ja tarvetta kasvattaa kalustokapasiteettia tulevina kuukausina”, Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt sanoo. 

Iberian operoimilla lennoilla noudatetaan Finnairin palvelukonseptia. Finnair viestii operoivan lentoyhtiön muutoksesta suoraan niille asiakkaille, joilla on varaus näille lennoille. Asiakkailla on halutessaan oikeus vaihtaa matkustuspäivää tai perua matka operoivan lentoyhtiön vaihduttua.

Finnair on aiemmin käyttänyt kaukolennoillaan Iberian -laajarunkokonetta.

Nykyisin Finnairin kotimaan ja Euroopan lentoja operoivat omien koneiden lisäksi DAT, DOT, GetJet ja Wideroe. Ainakin osaan ulkoisista operaattoreista on syynä yhtiön väliaikainen lentokonevaje.

Finnairin A321ER-kone.Finnair suunnittelee kapearunkolaivastouudistusta ja uusia koneita ei ole vielä tilattu. Tammikuussa 2017 yhtiö kertoi, että kapearunkolaivastosuunnitelman odotettiin valmistuvan kevään 2017 aikana. Hanke on siis lykkääntynyt ja eikä päätöksiä välttämättä tehdä vielä vuoden 2019 aikana.

Tulosjulkistuksen yhteydessä helmikuussa 2019 Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner kertoi kasvun jatkuvan mutta aiempaa maltillisemmin.

Finnair suunnittelee lisäävänsä kapasiteettiaan noin 10 prosentilla vuonna 2019. Pääosin kasvua haetaan Aasiasta.

Viimeisen kahden vuoden aikana Finnair on kuitenkin kasvattanut laivastoaan kahdeksalla vuokratulla Airbus A321 -koneella. Myös kaukoliikennelaivasto on kasvanut uusien A350-900 -koneiden myötä.

Lue myös: