Finnairin Airbus A350 -miehistö harjoittelee videolla Kaivopuiston näytöstä varten

kaivari_finnair_harjoitusFinnairin Airbus A350 XWB -matkustajakone on yksi Kaivopuiston perjantain lentonäytöksen kiinnostavimmista esiintyjistä. Koneen miehistö on jo harjoitellut simulaattorissa lento-ohjelmaa, joka tuo suuren koneen vain runsaan 200 metrin korkeuteen. Finnair julkaisi harjoituksesta videon.

Suomen Ilmailumuseon Suomi 100 -teemainen lentonäytös järjestetään Helsingin Kaivopuiston edustan merialueella perjantaina 9. kesäkuuta kello 16 alkaen. Näytökseen on vapaa pääsy ja siitä odotetaan itsenäisyyden juhlavuoden suurinta yleisötapatumaa.

K_ennakko_veneily_kieltoalue_1Finnairin laajarunkokone ei ole aiemmin esiintynyt lentonäytöksessä. Siksi yleisölle onkin luvassa harvinaista herkkua, kun yhtiön uusin konetyyppi näyttäytyy poikkeuksellisen matalalla.

Yleensä lentonäytösesitykset harjoitetellaan ja hyväksytään lennettäviksi varsinaisen tapahtumapaikan oikeassa ympäristössä.

Koska Finnairilla on aivan uusi Airbus A350 XWB CAE 7000XR Series FFS -simulaattori, lentäjät harjoittelivat ohjelmaansa sen avulla. Lentonäytösorganisaation ja liikenteen turvallisuusvirasto Trafin edustajat olivat mukana tarkkailemassa.

Esitys lennetään kolmen ohjaajan miehistöllä. Korkeus on alimmillaan vain 700 jalkaa eli runsaat 200 metriä. T.T.

Lue tarkemmin Finnairin A350-esityslennosta ja yhtiön uudesta A350 XWB -simulaattorista linkeistä jutun lopussa.