Finnairin joulunajan virtuaalilennoilla Rovaniemen tunnelmiin matkusti yli 9000 asiakasta

virtuaali_pukkiFinnair toteutti yhdessä Visit Rovaniemen ja VR-studio Zoanin kanssa kahdeksan virtuaalilentoa Rovaniemelle talvisiin maisemiin ja joulupukin pajaan. Näille lennoille ostettiin huimat 9000 matkalippua. Tuotto eli 90 000 euroa siirrettiin lyhentämättömänä UNICEF:lle.

Finnairin ja Visit Rovaniemen järjestämän jouluisen virtuaalilennon asiakkaat keräsivät yli 90 000 euroa UNICEF:lle, joka käyttää ne koronapandemian hillitsemiseen ja siitä kärsineiden lasten auttamiseen.

virtuaali_CAYksittäisen virtuaalilentolipun hinta oli 10 euroa. Ostoksesta sai myös 250 Finnair plus -pistettä. Matkustajia on siten ollut vähintään 9000, sillä useilla lennoilla oli samalla matkalipulla varmasti useampi osallistuja.

Finnair ei ole kommentoinut kahdeksan virtuaalilennon suosiota tarkemmin, mutta todennäköisesti joulupäivänä 25.12.2020 toteutettu ensimmäinen virtuaalilento lienee ollut suosituin.

virtuaali_maisemaFinnairin virtuaalisella Airbus A350 -lennolla AY533 matkustajalle tarjottiin mustikkamehua sekä erityinen holiday-menu. Vieruskaverina upealla lennolla oli myös joulupukki. Perille saavuttua liikuttiin talvisissa maisemissa napapiirin ylitse joulupukin pajalle.

Lentokoneen matkustamon sekä talvimaiseman takana oli VR-studio Zoan, joka toteutti lennon maailman edistyneimmän 3D-pelimoottorin, Unreal Enginen, avulla.

rvn-unicefJos sama matkustajamäärä olisi haluttu joulun aikaan lennättää Helsinki-Vantaalta Rovaniemelle olisi se vaatinut 27 erillistä lentoa Finnairin 336-paikkaisella Airbus A350-900 -koneella. Virtuaalilennolla kaikki matkustajat istuivat kuitenkin business-luokassa.

“Olemme todella kiitollisia tästä tuesta. Se auttaa meitä lieventämään koronapandemian lapsiin kohdistuvia vaikutuksia ympäri maailmaa. UNICEF jakaa terveydenhoitovälineitä, rakentaa vesi- ja hygienialaitoksia sekä huolehtii siitä, että lapset ovat turvassa ja pääsevät kouluun”, kertoi UNICEF Suomen Outi Mikkonen.

Lue myös: