Finnairin matkustamopalveluosaston johtaja Sampo Paukkeri siirtyy Airpron toimitusjohtajaksi

Finnair-Head-of-Aircraft-Maintenance-Sampo-PaukkeriSampo Paukkeri (MBA) on nimitetty Airpron uudeksi toimitusjohtajaksi. Paukkerilla on laaja-alainen kokemus ja tausta liiketoiminnan johtamisesta ilmailualalla. Hän on työskennellyt viimeksi Finnairilla johtaen matkustamopalveluyksikköä. Airpron toimitusjohtajan tehtävissä Paukkeri aloittaa 1.9.2022.

Sampo Paukkerilla on yli 17 vuoden kokemus ilmailualalta niin henkilöstön kuin liiketoiminnan johtamisesta sekä kansainvälistä koulutusta ilmailun johtamisesta.

”Paukkerin pitkä tausta lentoliikennealalla ja monipuolinen johtamiskokemus tukevat hyvin Airpron liiketoiminnallisia tavoitteita sekä viime vuonna uudistetun strategian teemoja asiakaskokemuksen ja työntekijäkokemuksen kehittämisessä. Uskon, että Paukkerin johdolla Airpro kehittyy yhä asiakaslähtöisemmäksi ja kilpailukykyisemmäksi”, sanoo Airpron hallituksen puheenjohtaja ja Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki.

Airpro_portaat”Airprolla on ainutlaatuisen kattava palveluvalikoima koko lentomatkan varrella niin lentomatkustajille kuin lentoliikenteelle. Kohta kolmen vuosikymmenen ajan Airpro on tuottanut ketteriä ratkaisuja lentoliikenteelle ympäri Suomen lentokenttäverkoston. Näen Airpron luotettavana ja kilpailukykyisenä kumppanina asiakkaille, on kunnia lähteä luotsaamaan Airprota”, kertoo tuleva toimitusjohtaja Sampo Paukkeri.  

Airpro Oy on Finavia Oyj:n tytäryhtiö, joka tuottaa maahuolinta-, matkustaja-, turvatarkastus-, lentoasema-, logistiikka- ja matkustamopalveluita useille lentoliikenteen toimijoille. Airpro toimii Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja 11 verkostoasemalla ympäri Suomea. Vuonna 2021 Airpron liikevaihto oli 33,1 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 1 300. 

Airpron entinen toimitusjohtaja, pitkään ilmailualalla toiminut Janne Hattula siirtyi Oy Pohjolan liikenne Ab:n toimitusjohtajaksi 1. huhtikuuta 2022.