Finnairin New Yorkin lennolla aiheeton pommiuhka

A330net_FINNAIRFinnairin lento AY 005, joka lähti maanantaina Helsingistä kello 14.10 New Yorkiin, joutui laskeuduttuaan John F. Kennedyn lentoasemalle kello 15.15 paikallista aikaa erityistarkastukseen. Syynä oli perättömäksi osoittautunut kaappaus- ja pommiuhkasoitto. Koneessa oli 227 matkustajaa ja 11 miehistön jäsentä.

New York Port Authority -poliisi sai uhkaussoiton myös American Airlinesin lennosta 524 San Franciscosta. Reitiltä laskeutunut Boeing 767 siirrettiin tarkastusta varten samaan paikkaan Finnairin Airbus A330 -koneen kanssa.

Ilmeisesti soittaja oli väittänyt koneiden laskutelinekuiluihin päässeen räjähtein varustautuneita terroristejä, mikä jo alun alkaenkin kuullostaa varsin epätodennäköiseltä. Airbus ja Boeing eristettiin viranomaisten toimesta kentän syrjäiseen nurkkaukseen tarkastuksen ajaksi.

Pelastusajoneuvot ja poliisit ympäröivät koneet. Tarkastuksen jälkeen turvalliseksi varmistetut koneet rullasivat portilleen ja matkustajat pääsivät poistumaan.

"Suhtaudumme kaikkiin uhkasoittoihin vakavasti emmekä tingi turvallisuudesta. Toimimme läheisessä yhteistyössä paikallisten viranomaisten kanssa New Yorkin kentällä tilanteen selvittämiseksi", sanoo Finnairin operatiivisen toiminnan johtaja Ville Iho.

"Olemme pahoillamme tämän perättömän uhkauksen matkustajille aiheuttamasta huolesta ja viivästyksistä. Kone on nyt tarkastettu ja todettu täysin puhtaaksi."

"Saamiemme tietojen mukaan Yhdysvalloissa oli maanantaina useita samanlaisia perättömiä kaappaus- ja pommiuhkasoittoja", Iho kertoo.

Finnairin paluulennon AY 006 New Yorkista Helsinkiin arvioidaan lähtevän tunnin myöhässä noin 18.45 paikallista aikaa.