Finnairin uudet toimitilat noudattavat kestävän kehityksen periaatetta

Finnairin uusi pääkonttori House of Travel and Transportation rakennetaan tilaajan, käyttäjän ja rakentajan mukaan "kestävän kehityksen periaatteita" noudattaen. Energiankulutukseen kiinnitetään erityistä huomiota ja lämmitys perustuu osin maalämpöön.

Toimitilat rakennetaan amerikkalaisen Lee Gold -luokituksen mukaan ja siinä tavoitellaan A-energialuokkaa, kertoo SRV:n tuotantojohtaja Antti Raunemaa.

Rakennushanke on Ilmarisen, Finnairin ja SRV:n yhteinen kestävän kehityksen kohde, jossa huomiota kiinnitetään mm. U-arvoihin eli lämmönläpäisykertoimiin ja rakennuksen tiiviyteen. Rakennuksessa hyödynnetään osin maalämpöä.

Rakennuksen lämmitys ja jäähdytys hoidetaan huoneiden kattoihin asennettavien säteilypaneelien avulla. Vesikalusteiden valinnoilla sekä valaisintyypeillä ja niiden ohjauksella tähdätään myös merkittävään energiansäästöön.

Monikäyttäjäperiaatteella rakennettavan uudisrakennuksen kokonaispinta-ala on noin 70 000 neliömetriä, joista toimistotiloja on 22 400 neliömetriä. Rakennukseen tulee tilat Finnairin pääkonttoritoiminnoille sekä miehistötilat. Rakennustyöt aloitetaan tämän vuoden heinäkuussa ja rakennus valmistuu kesäkuun lopussa 2013.

Talon tilaaja Ilmarinen ja rakentaja SRV ovat sopineet, ettei urakkahintaa julkisteta.  Finnairin edellinen toimitusjohtaja Jukka Hienonen siirtyi puolisen vuotta sitten johtamaan SRV:tä.