Flybe Finland laajentaa toimintaansa maapalveluihin

Flybe_tailsFlybe Finland Ground, FFG on aloittanut maahuolintapalveluiden tarjoamisen Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Uudella yhtiöllä vastataan kasvun vaatimiin haasteisiin. Palvelua tarjotaan jatkossa myös muille lentoyhtiöille.

Flybe Finlandin perustama Flybe Finland Ground, FFG perustettiin kovan kasvun sanelemana. Nykyiset maapalveluja tuottavat yhteistyökumppanit eivät ole pystyneet vastaamaan voimakkaasti kasvaneen yhtiön edellyttämiin laatu- ja kustannusvaatimuksiin.

Flybe:llä on voimassa oleva sopimus maahuolinnasta Swissportin kanssa ja sopimus jatkuu toistaiseksi. Swissport Finlandin toimitusjohtaja Claude  Badanille Flyben perustama FFG tuli täytenä yllätyksenä eikä hän ole kuullut asiakkaaltaan aiheesta mitään vielä perjantai-iltana.

Flybe Finlandin maapalvelujen painopiste tulee alussa olemaan Helsinki-Vantaan lentoasemalla, ja yhtiön omien lento-operaatioita tukevien palvelujen kehittämisessä.

Jatkossa yhtiön tuottamia maapalveluja tullaan tarjoamaan myös muille lentoyhtiöille niin Suomessa kuin ulkomailla. Maapalveluprosessien eri osissa tullaan käyttämään alihankkijoita, mutta liiketoiminta- ja prosessinjohto sekä tuotantovastuu on keskitetty Maapalvelut-liiketoimintayksikköön.

Flybe Finland perustettiin elokuussa 2011, jonka jälkeen yhtiön koko on kaksinkertaistunut niin liikevaihdolla, laivaston koolla kuin työntekijöiden määrällä mitattuna. Yhtiö operoi omien reittiensä lisäksi noin kolmasosaa Finnairin Euroopan-reiteistä.

Flybe Finlandin maapalveluliiketoiminnan johtajana on aloittanut 4. maaliskuuta 2013 Janne Rostén, joka on työskennellyt aiemmin johtotehtävissä Finnairin maapalveluissa sekä Inter Handling Groupissa.