Flybe Finland valittiin lentämään Helsinki - Savonlinna - ​Varkaus -re​itille

flybe_mainosLiikenne- ja viestintäministeriö on valinnut Flybe Finland Oy:n hoitamaan säännöllistä reittiliikennettä Helsingin, Savonlinnan ja Varkauden välillä vuosina 2014-2015. Flybe Finland Oy voitti tarjouskilpailun edullisimman tarjoushintansa ansiosta.

Liikenne- ja viestintäministeriö, Savonlinnan ja Varkauden kaupungit sekä Flybe Finland Oy aloittavat neuvottelut lentoliikennesopimuksen tekemisestä. Flyben tarjous valittiin viiden tarjouksen joukosta parhaaksi.

Flybe lentää reitillä tälläkin hetkellä, joten lentoliikenne pääkaupunkiseudun ja Itä-Suomen välillä jatkuu saumattomasti. Tarkemmat aikataulut tammikuusta 2014 lähtien julkaistaan Liikenne- ja viestintäministeriön kanssa käytyjen neuvottelujen päätteeksi.

"Olemme erittäin iloisia, että voimme jatkaa reitillä lentämistä. Flybe on osa Finnairin laajaa kansainvälistä reittiverkostoa, joten tämän päätöksen myötä seutukunnat voivat jatkossakin hyödyntää kansainvälisen talouskasvun luomia mahdollisuuksia. Myös alueiden matkailua voidaan edelleen kehittää Euroopan ja Aasian kasvavia matkustusvirtoja ajatellen", toteaa Flyben Suomen toimintojen johtaja Mikko Sundström.

"Flyben valintaan vaikuttivat Flyben hyvä palvelutaso, edulliset lippujen hinnat, moderni lentokalusto ja kustannustehokas toimintamalli”, Sundström jatkaa.

flybe_ATRLentoliikenneyhteyden toteutuminen edellyttää sitä, että Savonlinnan ja Varkauden kaupungit päättävät osallistua lentoliikenneyhteyden kustannuksiin. Valtion talousarvioehdotuksessa tarkoitukseen on varattu miljoona euroa vuodelle 2014. Tarkoituksena on, että heinäkuussa 2014 ja 2015 liikennöitäisiin vain Savonlinnan ja Helsingin välillä. Liikennöinti alkaa 1.1.2014.

Hankinnan kokonaishinta on 5,7 miljoonaa euroa, josta liikenne- ja viestintäministeriön osuus on kaksi miljoonaa.

Liikenne- ja viestintäministeriö julkisti tarjouskilpailun heinäkuussa 2013. Mukana tarjouksia antamassa oli myös Air100. Pyydetyssä tarjouksessa kerrottiin, että reiteillä tulisi olla vähintään kaksi edestakaista vuoroa arkipäivisin maanantaista perjantaihin. Yhdensuuntainen lippu molemmilla reiteillä saisi maksaa kaikkine veroineen ja maksuineen enintään 200 euroa.