LVM pyysi tarjouksia Savonlinnan ja Varkauden lentoreiteille

LVM_LOGOLiikenne- ja viestintäministeriö on pyytänyt lentoyhtiöiltä tarjouksia lentoreiteille Helsinki-Savonlinna ja/tai Helsinki-Varkaus. Reiteille on asetettu julkinen palveluvelvoite, jossa määrätään muun muassa vuorotiheydestä, koneen paikkamäärästä ja lippujen enimmäishinnasta.

Säännöllisen reittiliikenteen harjoittamisaika on tarjousasettelun mukaan kaksi vuotta. Liikennöinnin tulisi alkaa 1. tammikuuta 2014.

Reiteillä tulee olla vähintään kaksi edestakaista vuoroa arkipäivisin maanantaista perjantaihin. Yhdensuuntainen lippu molemmilla reiteillä saa maksaa kaikkine veroineen ja maksuineen enintään 200 euroa.

Halvempia lipputyyppejä on oltava tarjolla vähintään 40 prosenttia lippumäärästä. Lentokoneen paikkamäärän on oltava vähintään 29 paikkaa.

LVM:n mukaan tarjous voidaan hyväksyä sillä edellytyksellä, että valtion talousarviossa on osoitettu riittävästi varoja kyseiselle liikenteelle ja että Savonlinnan seudun kuntayhtymä ja Varkauden kaupunki ovat liikenteen ostajina sitoutuneet hankerahoitukseen.

Tarjousten viimeinen jättöpäivä on 27 elokuuta 2013.