GoExpossa esillä myös ilmailua

goexpo2013GoExpo on Suomen suurin liikunta-alan tapahtuma. Se järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 8.-10. maaliskuuta. Pyöräilyn, golfin, retkeilyn ja lukuisien muiden lajien ohella mukana on myös useita ilmailijaa (tai tulevaa sellaista) mahdollisesti kiinnostavia näytteillepanijoita.

Harrasteilmailun alalta toimintaansa esittelevät Suomen Urheiluilmailuopisto, Nummelan lentokeskus, Hyppää.fi (Suomen Laskuvarjokerhon ja Utin Laskuvarjokerhon yhteenliittymä) sekä tandem-hyppyjä Malmilla tarjoava Skyxperience.

siriussportNähtävissä on mm. laskuvarjovarusteita. Parhaana vetonaulana toimii kuitenkin Urheiluilmailuopiston purjelentosimulaattori, joka on rakennettu oikean LAK-purjekoneen eturunkoon.

Ilmavoimat esittelee toimintaansa Puolustusvoimien yhteisosastolla, jossa ovat mukana myös taistelusukeltajat ja Porin Prikaati. Usein messuilla nähty, mm. laskuvarjojääkäreitä kouluttava Utin Jääkärirykmentti puolestaan jättää tapahtuman väliin, koska sillä on parhaillaan menossa kaksiviikkoinen harjoitus Lapissa.

Ilmavoimat on tuonut osastolleen lentäjän pelastuspakkauksen ja hävittäjän renkaan rinnalle tositilanteessa käytetyn Hornetin heittoistuimen. Paikalla on Hornet-lentäjiä ja Ilmavoimien teknillistä henkilöstöä vastaamassa messuvieraiden kysymyksiin.

Lisäksi kokeiltavana on Hornet-simulaattori, tosin vain kaupallinen sellainen. Silti tunnelmaan pääsee aidossa heittoistuimessa simua ohjatessa.

Jos ei oikeasta lentokoneesta hyppäminen innosta, Pyhtäälle on parhaillaan rakenteilla Sirius Sport Resort. Sinne tulee sisäsurffausaltaan lisäksi 12 metriä korkea tuulitunneli, jossa on mahdollista harjoitella vapaapudotustaitoja lentokoneesta poistumatta. Sirius Sport avataan kesällä.

cameracopter_madeinskySamaan aikaan GoExpon kanssa Messukeskuksessa on meneillään Kuva&Kamera -messut. Ilmailu, lentäminen ja valokuvaus liittyvät nykyisin todella läheisesti yhteen. Siksi messujen tarjonta varmasti kiinnostaa.

Kuva&Kamerassa toimintaansa esittelee myös MADEinSKY, joka on erikoistunut radio-ohjattavilla helikoptereilla tapahtuvaan kuvatuotantoon. Kyseessä ei ainoastaan kustannustehokas vaihtoehto ilmakuvauksille, vaan oma erikoistunut toimialansa.

Kauko-ohjatun moniroottorisen, automaattisesti stabiloidun kopterin voi lentää paikkoihin, mihin oikealla ilma-aluksella, nostolavalla tai jopa kamerapuomilla ei ole pääsyä. MADEinSKY tuottaa sekä liikkuvaa että still-kuvaa.

GoExpo on avoinna Helsingin messukeskuksessa perjantaina 12-19, lauantaina 10-18 ja sunnuntaina 10-17. Pääsymaksut:

Aikuiset 16 € / hlö
Lapset (7-15v.), eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat 10 €/hlö
Ryhmälippu (väh. 10 hlöä) 10 € / hlö
Perhelippu (max. 2 aikuista ja alle 16 v. lapset) 37 €
Kokoaikalippu 30 € aikuiset, 20 € lapset, opiskelijat, eläkeläiset ym.
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi, alle 12-vuotiaat vain aikuisen seurassa.

GoExpon nettisivut