Helsinki-Vantaalta jatkossa vain väliaikaisia passeja - vuodenvaihde tuo muutoksia passitoimituksiin

Poliisi_pukuPoliisi myöntää Helsinki-Vantaan lentoasemalla vuodenvaihteen jälkeen vain väliaikaisia passeja. Palvelupisteen ensisijainen tarkoitus on palvella lentomatkustajia, joilla on kiireellinen passin tarve ja lento lähtee muutaman tunnin kuluessa hakemuksen tuomisesta.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla sijaitseva poliisin palvelupiste uudistaa aukioloaikojaan 1. tammikuuta 2017 lähtien ja on  avoinna viikon jokaisena päivänä kello 07.00 - 16.00. Lentokentän palvelupisteessä on aukiolojen puitteissa valmius väliaikaisten passien tekoon.

Palvelupiste palvelee vain kiireellisissä tapauksissa ja pääsääntöisesti lentomatkustajia. Se mahdollistaa väliaikaisen passin tekemisen asiakkaan matkan ajaksi. Väliaikaisia passeja myönnetään esimerkiksi muutaman tunnin päästä lähteville lennoille.

Passi voidaan tehdä ja tulostaa asiakkaalle useammassa poliisin lupapalvelupisteessä. Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella väliaikaisten passien tulostus onnistuu Vantaan pääpoliisiaseman lupapalvelussa, Järvenpään lupapalvelussa, Porvoon lupapalvelussa sekä lentokentän palvelupisteessä.


Muutoksia pika- ja expresspassien toimituksiin

Passi_2017_1Vuodenvaihteen jälkeen pika- ja expresstoimituksella tilatut passit noudetaan poliisin palvelupisteen sijaan Matkahuollon toimituspaikoista. Normaalitoimituksella tilatut passit ovat olleet suoratoimituksessa jo huhtikuusta 2013.

Normaalitoimituksella tilattu passi on voimassa viisi vuotta ja se valmistuu 5-8 arkipäivässä. Passi noudetaan pääsääntöisesti Matkahuollon toimituspaikasta, joka on valittu hakemuksen yhteydessä.

Pikapassi on voimassa viisi vuotta, ja se valmistuu 2-3 arkipäivässä. Mikäli tilaus saapuu valmistajalle ennen kello 11.00, toimitus on kaksi arkipäivää. Myös pikapassi noudetaan valitusta Matkahuollon toimituspaikasta.

Expresspassi on voimassa viisi vuotta ja se valmistuu nopeimmillaan alle vuorokaudessa. Mikäli tilaus on arkipäivänä kello 11.00 mennessä valmistajalla ja se on ehditty myös myöntää poliisin toimesta niin passi valmistuu samana päivänä sekä on noudettavissa klo 16 mennessä valitusta noutopaikasta. Mikäli tilaus on valmistajalla kello 11.00 jälkeen, expresspassi on noudettavissa seuraavana arkipäivänä kello 16.00 mennessä.

Expresspassin noudon voi valita seuraavista kolmesta noutopisteestä:

Matkahuolto Helsinki; Kampin Keskus Narinkka 1, 00100 HKI. Aukiolot ma-pe klo 7:00-18:00, la klo 8:00-16:00, su klo 11:00-16:00

Verkkokauppa.com; Tyynenmerenkatu 11, 00220 HKI. Aukiolot 24 / 7

Helsinki-Vantaa lentokentän R-Kioski; Lentoasema Terminaali 2 tuloaula. Aukiolot ma-su klo 05:30-23:00

Normaalilla ja pika-toimituksella tilatuille passeille voi valita noutopaikaksi minkä tahansa Matkahuollon toimituspaikan, joka toimittaa passilähetyksiä. Passien toimitusajat lasketaan arkipäivien mukaan ja väliin mahdollisesti osuva viikonloppu pidentää siten passin toimitusaikaa.

Lue myös: