Helsinki-Vantaan yhteydet Itä-Eurooppaan paranevat - Blue Air aloitti lennot Bukarestiin

BlueAir_suihkuHelsinki-Vantaan lentoaseman reittivalikoima kasvoi 16. kesäkuuta, kun halpalentoyhtiö Blue Air starttasi lennot Romanian Bukarestiin. Lennot operoidaan Boeing 737 -koneilla ympäri vuoden kolmesti viikossa tiistaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin.

"Olemme iloisia uudesta kohteesta, jonka saamme Helsinki-Vantaan reittivalikoimiin. Suorien kansainvälisten reittien kehitys on ollut Suomessa nousujohteista ja suomalaisten ulottuvilla on väestömäärään suhteutettuna ylivertaiset yhteydet eri puolille maailmaa,sanoo lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari Finaviasta. 

"Toivotamme Blue Airin lämpimästi tervetulleeksi Suomeen ja Helsinki-Vantaalle, jonka rooli lentoliikenteen solmukohtana korostuu entisestään", jatkaa Haapasaari

BlueAir_TO"On upeaa saada Helsinki mukaan nopeasti kasvavaan Bukarestin-verkostoomme. Helsinki on vetävä kohde, joka palvelee sekä liike- että lomamatkustusta. Reittiavaus on ilouutinen meille ja myös Suomessa asuville romanialaisille, jotka voivat matkustaa perheensä luokse useammin", toteaa Blue Airin reittiverkostosta vastaava johtaja Vlad Cristescu.

"Suomalaismatkustajille avautuu samalla paremmat mahdollisuudet päästä nauttimaan Bukarestista, joka on hauska ja vehreä kaupunki. Tämä avaus on tärkeä askel meille vahvistaessamme asemiamme Pohjoismaissa", päättää Cristescu.

Blue Air on vuonna 2004 perustettu romanialainen halpalentoyhtiö. Viime vuonna se kuljetti noin 3,6 miljoonaa matkustajaa. Blue Air on IATA:n jäsenyhtiä ja se operoi Boeingin 737 -koneiden eri versioilla. Yhtiön laivastossa on 737-300, -400, -500- -700 ja -800 -koneita.

Blue Air operoi lentoja yli 70 kohteeseen. Yhtiön päähubista Bukarestista on hyvät jatkolentoyhteydet muun muassa Tel Aviviin, Larnacaan ja moniin Italian kohteisiin.

Lue myös: