Hongkongin lentokentän terminaali suljettiin uudelleen - Finnair jatkaa lentojen viivästyttämisiä

Dragonair_HKG_airportHongkongin kansainvälisen lentokentän terminaalin toiminta on häiriintynyt merkittävästi hallitusta vastaan mieltään osoittavien paluusta lentokentälle. Check-in -palvelut on suljettu ja matkustajia kehotetaan poistumaan terminaalista. Lentoliikenne sen sijaan pyörii edelleen Finnair jatkaa lentojen viivästyttämistä ja ulkoministeriö päivitti matkustustiedotteensa.

Finnair seuraa tarkasti tilannetta Hongkongissa ja tähän mennessä yhtiö on perunut yhden edestakaisen lennon. Finnair arvioi mielenosoituksilla olevan vaikutuksia lentohinsa Hongkongiin 14. elokuuta saakka.

Kuluvan päivän eli 13. elokuuta lähtevä lento AY101 Helsinki-Vantaalta Hongkongiin on lähdössä normaalisti. Paluulennot AY100 Hongkong - Helsinki ovat Finnairin mukaan myöhässä niin 13.8. kuin 14.8.

Helsinki-Vantaalta alunperin 12.8.  lähteväksi suunniteltu lento AY99 nousi ilmaan vasta aamulla 13. elokuuta. Parhaillaan kone lentää edelleen kello 16.00 jälkeen kohti Hongkongia reilun tunnin matkan päässä kohteesta. Lentoaseman ei ole toistaiseksi ilmoitettu olevan suljettu muutoin, kuin check-in -palveluiden osalta.

Lähtevien lentojen osalta eri lentoyhtiöt ovat peruneet ainakin reilut parikymmentä lentoaillalta 13 elokuuta, mutta ainakin Cathay Pacific on perunut lähteviä ja saapuvia lentojaan tätäkin enemmän.

Hongkongin lentokentällä on normaalisti noin 1100 matkustaja- ja rahtilentoa päivässä yli 200 kohteeseen. Vuosittaisia matkustajia on noin 74 miljoonaa.

Finnair tarjoaa matkustajille mahdollisuuden yhteen muutokseen Hongkongin-reitillä jos lipun matkustuspäivä on 12.-14. elokuuta 2019 ja uusi matkustuspävä on aikavälillä 13.-27. elokuuta 2019. Finnairin lentojen lisäksi tarjolla on saatavuuden rajoissa myös joku toinen oneworld-operaattori.

Vastaavasti tarjolla on vaihtaa lähtökaupunkia tai määränpäätä toisiin Finnairin kohteisiin. 13.-27. elokuuta välisenä aikana. Tässä tapauksessa kannattaa tarkistaa oman matkustusasiakirjan tilanne Manner-Kiinan kohteiden osalta.

Finnair uudelleenreitittää matkustajansa uudelleen mikäli lentoja perutaan.

Ulkoministeriön 13. elokuuta 2019 päivittämä matkustustiedote huomauttaa matkustajia huomioimaan mielenosoitustukset, jotka ovat jatkuneet kesäkuusta 2019 saakka. Niiden yhteydessä on  ollut väkivaltaisia yhteydenottoja mm. poliisin ja mielenosoittajien välillä. Turvallisuustason osalta UM toteaa matkustajille ohjeeksi: Noudata tavanomaista varovaisuutta.

Matkustajia kehotetaankin välttämään alueita, joilla mielenosoituksia, ja seuraamaan paikallista mediaa ja paikallisviranomaisten tiedotuksia. Mielenosoitukset voivat levitä ennakkoon ilmoitetuilta alueilta.

Mielenosoitukset aiheuttavat siis häiriöitä liikenteessä sekä Hongkongin kansainvälisen lentokentän toiminnassa. Ulkoministeriö kehottaakin lentomatkustajia tarkastamaan lentonsa ajankohtainen tilanne ennen kentälle menoa.

Lue myös: