Hyväntekeväisyystapahtuma Runway Run muutti kolmoskiitotien Cooperin testin juoksuradaksi

runwayrun_finnairHelsinki-Vantaan kolmas kiitotie 04L/22R on ollut alkukesän suljettuna päällystystöiden takia. Se otetaan täysimittaisesti käyttöön maanantaina. Tyhjä kiitotie tarjosi mainion mahdollisuuden Runway Run -tapahtumalle, jossa Cooperin testiä juoksemalla kerättiin rahaa hyväntekeväisyyteen. Torstaina kello 21 alkanutta tapahtumaa järjestelemässä oli väkeä niin Finaviasta kuin Finnairista.

runwayrun_qualityhuntersMyös Finavian ja Finnairin Quality Hunter -yhteisö oli mukana. Tapausta seurattiin sosiaalisessa mediassa kummankin yhtiön sivuilla. Twitterissä hashtag on #CooperRun.

Cooperin testissä juostaan mahdollisimman pitkä matka 12 minuutissa. Nyt se totetutettiin Helsinki-Vantaan 3060 metriä pitkällä kiitotiellä. Jos ehti juosta pitkin tuoretta asfalttia baanan päästä päähän, tulos oli erinomainen.

runwayrun2_qualityhuntersJuoksutapahtuman lähettäjänä toimivat lentokentän raskaat pelastusajoneuvot vesisuihkuillaan. Jokaisesta tapahtuman aikana juostusta metristä Finnair lupasi antaa Plus-pisteen hyväntekeväisyyskohteelle. Yhtiön Facebook-fanit valitsevat sen äänestämällä Finnairin tukemien järjestöjen joukosta.

Osallistujien määrä oli rajoitettu turvallisuussyistä. Kenttäalueelle siirryttiin luonnollisesti turvatarkastuksen kautta.

Juoksijoina oli Finavian ja Finnairin työntekijöitä sekä muutamia ulkopuolisia. Yhteensä mukaan pääsi nelisenkymmentä henkilöä. Tapaus oli ainutlaatuinen, sillä kiitotien tultua jälleen täysmittaiseen liikennekäyttöön ei sinne juoksijoilla ole enää asiaa.