Iberia aloittaa joulukuussa 2023 lennot Madridista joulupukin kotikaupunkiin Rovaniemelle

Iberia_A320_MADIberia lentää talvikaudella 2023/2024 suoria lentoja Espanjasta Suomen Lappiin. Espanjalaisyhtiö käynnistää 2. joulukuuta ensimmäisenä lentoyhtiönä suorat lennot Madridista Joulupukin kotikaupunkiin Rovaniemelle.

Iberia lentää Madrid-Rovaniemi -reittiä 2. joulukuuta 2023 alkaen kahdella viikkovuorolla. Lentopäivät ovat keskiviikko ja lauantai. Operaatiot jatkuvat 10. helmikuuta 2024 saakka ja tarjolla on lähes 7000 matkustajapaikkaa.

Espanjalaiset ovat matkustajamäärissä neljänneksi suurin kansallisuus Rovaniemen kävijöistä. Vuonna 2022 Rovaniemellä vieraili lähes 19 000 espanjalaismatkailijaa, joka tarkoitti seisemän prosentin kasvua edellisvuoteen nähden. Rovaniemelle matkustajia houkuttelee tietenkin talvinen luonto, mutta myös joulupukki, jonka kotikaupunki Rovaniemi on ollut virallisesti vuodesta 2010 lähtien.

"Rovaniemi on kohde, jonne näemme kasvavaa matkustajakysyntää. Tavoitteemme on aina tarjota parhaita yhteyksiä Espanjasta eri kohteisiin sekä tuoda lisäarvoa Madridin lentoliikenteen solmukohdallemme", sanoi Iberian myynnistä ja allianssisuhteista vastaava johta Jesús López-Solás.

Lennot lähtevät Madridista aamulla kello 07.10 ja laskeutuvat Rovaniemelle kello 13.20. Paluulennot Rovaniemeltä Madridiin lähtevät kello 14.00 ja ne laskeutuvat kello 18.05. Lentoaika Madridin ja Rovaniemen välillä on noin viisi tuntia. Iberia myy reitille lippuja alkaen 199 eurolla per suunta.

Iberia käyttää Rovaniemen lennoillaan polttoainetehokkaita Airbus A320neo -koneita (new engine option), joiden CFM Leap-1A -moottorit leikkaavat päästöjä sekä melua. Iberian laivastossa on kaikkiaan 15 A320neo-perheen kapearunkokonetta.

Iberia lentää Suomessa myös Helsinki-Vantaalle, sillä yhtiö operoi Finnairin lentoja Barcelonasta ja Madridista.