Ilmailuhallituksen entinen pääkonttori menestyy hotellina

Forenom_Koto_avautuiHelsinki-Vantaan lentoasemalle vuonna 1977 rakennettu ilmailuhallituksen pääkonttori menestyy nykyisin hotellina. Vuoden toiminnassa ollut Forenom Koto -huoneistohotelli on onnistunut säilyttämään yli 90 prosentin käyttöasteen.

Forenom Koto on ollut menestys avauksestaan helmikuusta 2013 lähtien. Hotellin käyttöaste on ollut keskimäärin 92 prosenttia. Monet yritykset käyttävät Kotoa työntekijöidensä pitkiin, useiden kuukausien kestoisiin majoitustarpeisiin. Keskimäärin asiakkaan majoittuminen hotellissa kestää lähes kaksi kuukautta.

Forenomin mukaan Helsingin hotellihuoneiden käyttöaste oli joulukuussa 2013 noin 55 prosenttia.

”Pääkaupunkiseudulla asumisen kustannukset ovat omaa luokkaansa. Forenom Koto on kohtuuhintainen majoitusvaihtoehto erinomaisilla liikenneyhteyksillä”, kertoo Forenomin Suomen johtaja Jussi Saarinen.

”Koto on ulkoa karu, mutta sisältä mukava, ja houkuttelee siksi eri majoittujaryhmiä. Myös opiskelijat ovat löytäneet Kotoon”, Saarinen kertoo.

Forenomin mukaan Kotossa puoleensa vetää palvelu vetää, joka saa asiakkaat palaamaan. Erinomaisen palvelun takana on Koton reipas ja ennakkoluuloton host Henna Vilhunen, joka löytää ratkaisun asukkaiden poikkeuksellisiinkin haasteisiin.

Vuonna 2001 perustettu Forenom on Baronan tytäryhtiö ja sen liikevaihto oli vuonna 2013 noin 27 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää noin 120 alansa ammattilaista. Asuntoja on liki 2 000 ympäri Suomea ja naapurimaita.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla majoituspalveluita tarjoavat myös terminaalissa sijaitseva GLO Helsinki Airport ja aivan lentoaseman vieressä sijaitseva Hilton Helsinki Airport.

Lue myös: