Ilmailuliitto järjestää Ilmavoimat 100 -juhlalentonäytösen Tikkakoskella kesällä 2018

sillogoSuomen Ilmailuliitto järjestää kesällä 2018 Suomen Ilmavoimien ”Ilmavoimat 100 vuotta lentonäytös 2018” -tapahtuman. Se järjestetään Jyväskylän lentoasemalla 16.–17.6.2018. Näytökseen odotetaan vahvaa näkyvyyttä myös Ilmavoimien HX-hankkeen osallistujatahoilta. <--break->

”Luvassa on Suomen historian näyttävin lentonäytös. Olemme erittäin iloisia, että saamme olla mukana järjestämässä tätä hienoa tapahtumaa ja uudella tavalla syventää yhteistyötämme Ilmavoimien kanssa”, sanoo Ilmailuliiton toiminnanjohtaja Timo Latikka. 

Suomen Ilmailuliitolla on pitkä historia lentonäytösten järjestämisessä. Liitto järjestää vuosittain lentonäytöksen eri puolilla Suomea.

Ilmavoimien esikuntapäällikkö prikaatikenraali Petri Tolla ja Suomen Ilmailuliiton toiminnanjohtaja Timo Latikka allekirjoittivat sopimuksen tapahtuman järjestämisestä Tikkakoskella 6. kesäkuuta.

Vuonna 2018 tulee kuluneeksi sata vuotta Suomen Ilmavoimien perustamisesta.

Ilmailuliiton ensimmäinen lentonäytös järjestettiin vuonna 1920 lentoviikkona Suomen Messujen yhteydessä Helsingissä. Kesän 2017 lentonäytös on Seinäjoella 10.-11. kesäkuuta.

Seinäjoella ja edeltävänä päivänä nähdään Ilmavoimien Hornet-monitoimihävittäjän suorituskyvyn korvaavan HX-hankkeen myötä Boeingin Super Hornet, BAE Systemsin Eurofighter ja Saabin Gripen.

Vastaavaa ja kenties vielä kattavampaa HX-hanke-ehdokkaiden läsnäoloa odotaan myös Tikkakoskelle. Tuolloin Norja on jo saanut ensimmäiset Lockheed Martin F-35-koneensa kotimaahan.

 Lue myös: