Interjet maadoitti puolet Sukhoi SuperJet -laivastostaan

Interjet_SSJ100_Superjet_internationalMeksikolainen Interjet on maadoittanut puolet Sukhoi SuperJet SSJ-100 -koneistaan. Syynä ovat ilmailuviranomaisen lentokelpoísuusmääräys, jonka mukaan koneet tuli tarkistaa vakaajasta löytyneen metallin väsymisen seurauksena. Sukhoi ehti jo kommentoida kyseessä olevan yksittäisen koneen ongelma.

 

Interjet kertoo lausunnossaan 28. joulukuuta, että se on tarkastanut kaikki 22 Sukhoi SuperJet SSJ-100 -konettaan ja on ennaltaehkäisevänä turvatoimenpiteenä maadoittanut yksitoista konetta.

Loput koneyksilöt jatkavat operointia normaalisti ja ne ovat täysin kunnossa painottaa Interjet.

Maadoituksen seurauksena Interjet on joutunut perumaan useita lentojaan.

Interjet kertoo tekevänsä yhteistyötä maan siviili-ilmailuviranomaisen ja Sukhoi Civil Aircraftin (SCA) kanssa Venäjän ilmailuviranomaisen 23. joulukuuta julkistaman lentokelpoisuusmääräyksen kanssa.

Sukhoi_Superjet_100_4Interjet on Amerikan mantereiden ainoa SuperJet-operaattori. Se on lentänyt kaupallisia lentoja SuperJeteillä syyskuusta 2013 lähtien. Yhtiö on tilannut kaikkiaan 30 SSJ-100 -konetta. Interjet on pääosin Airbus-operaattori ja sen laivastossa on 45 A320- ja kolme A321-konetta.

Lue myös: