Jo toinen ulosmarssi Patria Aviation -liiketoiminnassa yt-ilmoituksen jälkeen

Patria_flagsPatrian Aviation-liiketoiminnan noin 130 toimihenkilöä Hallissa, Pirkkalassa, Tikkakoskella ja Utissa marssi ulos työpaikoiltaan torstaina 21. syyskuuta. Kyseessä on jo toinen työntekijöiden ulosmarssi Patrialla elokuussa 2017 aloitettujen yhteistoimintaneuvotteluiden seurauksena.

Patria aloitti 17. elokuuta koko Suomessa toimivaa henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Ne koskevat kaikkia poislukien Millog Oy sekä Aerostructures- ja Systems-liiketoimintojen tuotanto-organisaatiot.

YT-menettelyn piirissä on siis mm. koko Aviationin liiketoiminta, joka käsittää mm. lentokoneiden ja helikoptereiden elinkaaripalveluja. Toimintoja on Jämsässä, Linnavuoressa, Pirkkalassa, Utissa ja Tikkakoskella.

Torstaina puoliltapäivin ulosmarssineet toimihenkilöt jatkavat ulosmarssia perjantaille ja palaavat töihin maanantaina 25. syyskuuta.

"Ulosmarssin vaikutuksia on vaikea arvioida. Joissain asioissa jäädään jälkeen ja ensiviikolla tehdään taas enemmän töitä", kommentoi Aviation-liiketoiminnan johtaja Martti Wallin ulosmarssin vaikutuksia Lentoposti.fi:lle

"Kyseessä on ymmärrettävää inhimillistä reagointia, koska sopeuttamistoimet koskevat osaa työntekijöistä. Virallisesti voimassa on työrauha ja kyseessä onkin spontaani reaktio, josta me emme ole saaneet etukäteistietoa", päättää Wallin.

Edellinen ulosmarssi nähtiin viikko sitten torstaina 14. syyskuuta, kun Aviation-liiketoiminnasta noin 250 työntekijää marssi ulos työpaikoiltaan Jämsän Hallista ja Utista. Tuolloinen työnseisaus jatkui myös perjantailla 15. syyskuuta.

Patria aloitti yhteistoimintaneuvottelut tuotannollisista, taloudellisista sekä toiminnan uudelleenjärjestelytarpeesta johtuvista syistä. Tavoitteena saada neuvottelut päätökseen lokakuun ensimmäisellä viikolla.

Patria on kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan elinkaaren tukipalvelujen ja teknologiaratkaisujen tuottaja. Konsernissa toimii noin 2 800 ammattilaista.

päivitys 16.56: Lisätty Martti Wallinin kommentit.

Lue myös: