KL: Planmecan omistaja Heikki Kyöstilä osti Salpauslennon ja Scanwingsin

OH-SWJ_100619Hammashoitoalan yritys Planmecan perustaja ja toimitusjohtaja Heikki Kyöstilä on jälleen sijoittanut ilmailualalle. Kauppalehden mukaan Kyöstilä on hankinut omistukseensa lentokoulu Salpauslennon sekä lentoyhtiö Scanwingsin. Ilmailualasta kiinnostunut Kyöstilä on aiemmin ollut mm. Finnairin suuromistaja ja nimitystoimikunnan jäsen.

Kaupan kohteena ollut Salpauslento kouluttaa ammatti-, yksityis ja helikopterilentäjiä Malmilla ja muilla Suomen lentoasemilla. Koulukoneina sen käytössä on Cessna 152 ja 172 -koneita sekä Piper Arrow IV -kone. Salpauslennon kouluttamia lentäjiä työskentelee mm. Finnairin palveluksessa.

Planmeca_HKScanwings puolestaan lentää liikelentoja sekä ambulanssilentoja kahdella Cessna Citation CJ2+ -liikesuihkukoneella sekä kolme Beechcraft C90 King Air -potkuriturbiinikonetta. Mm. entinen pääministeri Juha Sipilä teki matkojaan Scanwingsin koneilla lentäen niitä itse.

Kyöstilä kommentoi Kauppalehdelle, toivovansa yhtiöiden toiminnan jatkuvan entistä parempana, mutta jatkoa myös Malmin lentotoiminnalle.

Planmeca Oy on maailman johtaviin terveysteknologian laitevalmistajiin lukeutuva yritys. Sen pääkonttori sijaitsee Helsingin Herttoniemessä. Planmeca Rahoitus Oy omistaa myös 18-paikkaisen Bombardier Challenger 604 -liikesuihkukoneen (OH-WII), jota operoi Jetflite.

OH-WII_160315Kyöstilä hankki vuonna 2014 merkittävän osan Finnairin osakkeista. Yli kolmen miljoonaan osakkeen omistajuus vastasi noin 0,76 prosentin osuutta yhtiöstä. Omistuksen myötä hän toimi myös yhtiön nimitystoimikunnan jäsenenä. Sittemmin Kyöstilä on luopunut Finnair-sijoituksestaan vuonna 2018.

KL: Hammasmiljardööri Kyöstilän yllätysveto: Ostaa kaksi lentoyhtiötä – "Malmin kentän sulkeminen olisi sääli"

SL_PiperArrowOH-COK_210417