Laajaa Maavoimien helikopteritoimintaa Suomen maa- ja merialueilla kesäkuun puoliväliin saakka

UTJR_NH90_SOFUtin jääkärirykmentti harjoittelee usealla alueella Suomessa aina kesäkuun 2024 puoliväliin saakka, kun harjoitustoiminta yhteensovitetaan osittain Maavoimien ja Merivoimien kokonaisharjoitteluun. Harjoituksissa on mukana laajasti myös helikopteritoimintaa.
Utin jääkärirykmentti on mukana harjoituksissa eri puolilla Suomea sekä maa- ja merialueilla 14. kesäkuuta 2024 saakka. Harjoituksissa käytetään Puolustusvoimien NH90- ja MD500 -helikoptereita, ajoneuvo- ja venekalustoa sekä harjoitusampumatarvikkeita ja pieniä räjähteitä. Helikopteritoiminnasta ja ampumatarvikkeiden käytöstä voi aiheutua meluhaittaa.

UTJR_MD500_SOFTaisteluvarusteisiin pukeutuneet sotilaat harjoittelevat maastossa, taajamissa, saaristossa ja merellä. Osassa harjoitustilanteista maalitoimintaan kuuluva henkilöstö voi olla pukeutunut siviiliasuun. Taajama-alueilla harjoitustoimintaa on kohteissa, joiden käytöstä on sovittu ennakkoon.

Harjoitustoimintaa on seuraavilla alueille:

  • Helsingin ja Rauman välisellä meri- ja saaristoaluella, sekä Rauma - Huittinen - Forssa - Helsinki välisellä alueella.
  • Kouvola – Keisarinmäki – Korjankylä – Pavunkylä – Kattilainen – Hamina – Sippola välisellä alueella
  • Kouvola – Mikkeli – Savonlinna – Parikkala – Imatra – Lappeenranta välisellä alueella
  • Lahti – Hämeenlinna – Padasjoki – Asikkala – Lammi – Hollola välisellä alueella
  • Rovaniemi – Kemijärvi – Salla – Raja-Jooseppi – Virtaniemi – Näätämö – Nuorgam – Utsjoki – Angeli välisellä alueella.