Lappeenrannan lentoasema varautui koronavirustilanteeseen – kaupunki seuraa tilannetta

Lappeenranta_airport_logo_080518Lappeenrannan lentoasemalla on varauduttu koronavirustilanteeseen. Lappeenrannan kaupunki ja lentoasema seuraavat tarkasti tilannetta sekä viranomaisten ohjeistuksia ja toimivat niiden mukaisesti. Ryanair lentää Lappeenrantaan Italiasta alueelta, jossa koronavirusta on havaittu.

 Lappeenrannan lentoaseman toimitusjohtaja Eija Joron mukaan lentoaseman tiloihin on lisätty ohjeistuksia matkustajille sekä hankittu käsidesiä matkustajien käyttöön. Lentoaseman henkilökunnalle on annettu ohjeet tehostetusta käsihygieniasta.

 "Seuraamme tiiviisti tilannetta ja toimimme viranomaisten ohjeiden mukaan. Kehotamme matkustajia seuraamaan ulkoministeriön matkustustiedotteita sekä tietysti terveydenhuoltoviranomaisten ohjeita", toteaa Joro.

Etelä-Karjalassa vastuullinen toimija tilanteessa on Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote), joka on varautunut tilanteeseen. Eksotella on valmiina THL:n ohjeiden mukaisesti laaditut paikalliset toimintaohjeet.

Jos epäily koronavirustartunnasta herää, tulee Eksoten mukaan soittaa ensin omalle terveys- ja hyvinvointiasemalle tai päivystysavun numeroon 116 117. Riskiarvion perusteella asiakas saa toimintaohjeet.

 "Bergamosta Lappeenrantaan matkustavat ihmiset, jotka 25. helmikuuta alkaen saavat äkillisen hengitystieinfektion oireita, kuten kuume ja/tai yskä ja/tai hengenahdistusoireita tulee tutkia koronaviruksen varalta", täsmentää sairaalan johtaja Marjo Numminen.

Suomessa THL seuraa kansainvälistä tilannetta ja kehittää ohjeistusta terveydenhuollolle ja laboratorioille, arvioi koronavirukseen liittyviä terveysriskejä sekä laatii arvioita siitä, mihin suuntiin koronavirustilanne voi kehittyä.

Matkustusohjeistuksen osalta vastuu on ulkoministeriöllä ja THL:llä.

Lappeenrannan kaupunki kehottaa seuraamaan viranomaisten tiedotusta. Kaupunki  seuraa kuitenkin tilannetta yhdessä lentoaseman kanssa ja tarvittaessa osapuolet tiedottavat toiminnastaan lisää.