Liikenneministeri Virkkunen esittää surunvalit​telut Jämijärven lento-onne​ttomuuden johdosta - Luvassa ilmailusäännösten uudelleen tarkastelua

HennaVirkkunen_ValtioneuvostoLiikenne- ja kuntaministeri Henna Virkkunen esittää omasta ja koko valtioneuvoston puolesta surunvalittelut Satakunnassa Jämijärvellä tapahtuneen harrasteilmailuonnettomuuden johdosta. Comp Air 8 -hyppykone (OH-XDZ) putosi Jämijärvellä Tampereen Laskuvarjokerhon Pääsiäisboogie-hyppytapahtumassa. Trafi odottaa selvitystä tapahtuneesta ennen mahdollisia ilmailusäädösten uudelleen tarkasteluita.

Ministeri Virkkunen esittää syvän osanottonsa uhrien omaisille sekä kaikille, joita traaginen ilmailuonnettomuus on koskettanut. Pääsiäissunnuntaina tapahtunut lento-onnettomuus on yksi Suomen ilmailuhistorian eniten uhreja vaatinut yksittäinen turma.  Hyppykoneessa oli kaikkiaan yksitoista ihmistä, joista turmassa kuoli kahdeksan. Kaikki menehtyneet olivat koneessa sen syöksyessä maahan.

Otkes_1Liikenne- ja viestintäministeriö ja Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi odottavat Onnettomuustutkintakeskuksen selvitystä tapahtumista. Tämän jälkeen ilmailuviranomaisten on mahdollista arvioida, aiheuttaako onnettomuus ilmailusäädösten uudelleen tarkastelua.

Viime vuosina on tapahtunut useita harrasteilmailun onnettomuuksia, jotka ovat vaatineet kuolonuhreja.Viimeisten kahden vuoden aikana harrasteilmailuonnettomuuksissa on kuollut yli kymmenen ihmistä. Tuorein uhri tuli Nummelassa 27. maaliskuuta tapahtuneen lento-onnettomuuden myötä, kun toinen koneessa ollut menehtyi sairaalahoidossa.

Suomen eniten uhreja vaatinut lento-onnettomuus tapahtui tammikuussa 1963, kun Finnairin edeltäjän Aeron DC-3-matkustajakone syöksyi maahan Koivulahdessa. Turmassa menehtyi 25 ihmistä. Suomalaisen ilmailun viime aikojen eniten uhreja vaatinut onnettomuus oli Copterlinen Sikorsky S-76 -helikopterin mereen syöksyminen Tallinnan edustalla 2005. Siinä menehtyi 14 henkilöä, joista kahdeksan oli suomalaisia.

MTV3 Uutiset näyttää poliisin tiedotustilaisuuden suorana netissä alkaen kello 21.00. Samaten YLE:llä on ylimääräinen suora uutislähetys Jämiltä.

Lue myös:
Artikkeli: Uudet nuotit siviili-ilmailun onnettomuuden varalle