Lion Airin Boeing 737 -koneen toinen lennontallennin löydetty - ensimmäinen matkustaja tunnistettu

Lionair_JT610_basarnas_bodybagLion Airin Boeing 737 MAX 8 -turmakoneen ensimmäinen lennontallennin on löydetty merestä ja nostettu ylös. Toistaiseksi ei ole vielä vahvistettu onko kyseessä ohjaamoäänitallennin vai lentoarvotallennin. Lion Airin mereen syöksyneellä lennolla oli kaikkiaan 189 ihmistä.

Indonesian pelastustusviranomainen Basarnas on onnistunut löytämään merenpohjasta toisen kahdesta lennontallentimesta. Sekä DCVRn ja DFDRn löytymisen myötä Indonesian onnettomuustutkintaviranomainen saa tturman tutkinnan kunnolla käyntiin.

Tämä ns. musta laatikko löytyi Basarnasin mukaan läheltä koneen viimeistä tunnettua sijaintia. Pelastustoimia ovat vaikeuttaneet kovat merivirtaukset, jotka ovat vaarallisia sukeltajille. Etsinäalueella meren syvyys on noin 32 metriä.

Etsinnöissä on ollut mukana yli 30 alusta, ROW (Remotly Operated Underwater Vehicle) -laite ja helikoptereita sekä satoja työntekijöitä.

Lentokoneen osien lisäksi Basarnas on nostanut merestä tähän mennessä 48 ihmisen ruumiit, joista ensimmäiset on jo onnistuttu myös tunnistamaan. Lion Air on sen myötä maksanut myös ensivaiheen korvauksia tunnistetun matkustajan omaisille 30 000 000 Indonesian rupiaa.

Boeing_MAX9_LionLion Airin Boeing 737 MAX 8 syöksyi mereen 29. lokakuuta vain noin 13 minuuttia lentoon lähdön jälkeen Indonesiassa Jakartan pohjoispuolella. Koneessa olisi ollut vahvistettujen tietojen mukaan 189 ihmistä. Heistä 181 oli matkustajia ja kahdeksan miehistön jäsentä.

Kyseessä on ensimmäinen Boeing 737 MAX 8 -koneelle sattunut lento-onnettomuus.

Lue myös: