Lufthansa: Elektronisten laitteiden rajoitukset pian historiaa

LH_cabin_2Lufthansan näkemyksen mukaan matkustajien elektronisten laitteiden lentotila vaatimus jää pian historiaan. Yhtiö toivottaa EASA:n syyskuisen päätöksen tervetulleeksi muutokseksi, joka mahdollistaa älypuhelinten ja tablettien käytön portilta portille ilman rajoituksia. Puheluiden tulvaa koneisiin ei kuitenkaan olla päästämässä.

”Toivomme tämän seuraavan asekeleen saavan pian vihreää valoa myös lentokonevalmistajilta sekä Saksan ilmailuviranomaiselta”, kommentoi Lufthansan markkinoinnista ja myynnistä vastaava johtaja Jens Bischof.

”Matkustajamme, jotka arvostavat internet-yhteyttä kaukolennoillamme saavat tästä oivan lisän. Lufthansa tekee työtä myös tarjotakseen internet-yhteyden myös lähiliikenteessä”.

Lufthansan mukaan aikataulu on yhä avoinna samoin kuin lentokonetyypit joissa uutta määräystä sovelletaan viranomaisluvan jälkeen. Teknisesti lentokoneiden järjestelmät ovat osoittautuneet hyvin suojatuiksi.

Saksalaisyhtiön mukaan on jo selvää ettei puhelinkeskusteluja olla tuomassa matkustamoihin. Rajoitus koskee myös internet-puheluita. Kyseessä ei ole tekninen syy vaan useiden matkustajakyselyiden tulos, joiden mukaan puhelinkeskustelut aiheuttasivat häiriötä ja vaivaisivat kanssamatkustajia.

Lue myös: