Lufthansa lentää keskiviikkoisesta lakosta huolimatta yli 2000 lentoa - Suomen yhteydet peruttu

LH_Boeing747_8I_75sLufthansa julkisti lentäjälakon aikaisen lentoaikataulun keskiviikolle 23. marraskuuta. Yhtiö kertoo lentävänsä yli kaksi kolmasosaa suunnitelluista lennoistaan. Lentäjien työnseisaus haittaa ainoastaan Lufthansan Saksasta lähteviä lähi- ja kaukolentoja. Lennot Helsinki-Vantaalta Saksaan on peruttu.

Lufthansa lentäjäliitto Vereiningung Cockpit (VC) aloittaa lakkon keskiviikkona 23. marraskuuta kello 00.01. Työnseisaus päättyy 24 tuntia myöhemmin 23.59. Lakko koskee ainoastaan Lufthansan lentoja ja konsernin muut yhtiöt Eurowings, Swiss, Austrian Airlines, Air Dolomiti ja Brussels Airlines lentävät normaalisti.

Lufthansa julkisti luvatun lentoaikataulunsa lakkopäivälle. Sen mukaan kaikkiaan 3000 aikataulunmukaisesta lennosta lennetään 2124 lentoa. Peruttavista 876 lennosta 51 on mannertenvälisiä lentoja ja kaikkiaan lakko vaikuttaa noin 100 000 matkustajan suunnitelmiin.

Peruttavien lentojen joukossa on mm. 23. marraskuuta Helsinki-Vantaalta lennettävät Lufthansan yhteydet Frankfurtiin ja Müncheniin. Myös lennot näistä kohteista Helsinki-Vantaalle on peruttu.

Lufthansa suunnittelee operoivansa lakosta huolimatta yksittäisiä kaukolentoja. Mahdollisesti lennettäviä reittejä ovat Frankfurtista Chicagoon, Delhiin, Hanedaan, Houstoniin, Miamiin ja Washingtoniin lähtevät lennot. Münchenistä lennetään San Franciscoon, Newarkiin ja Charlotteen. Yhteydet Hongkongiin ja Shanghaihin siirretään torstaille 24. marraskuuta.

Työnantajan mukaan VC:lle tarjottu kolmannen osapuolen sovittelu ei ole lukuisista yrityksistä huolimatta kelvannut. Lufthansa pitää liittoa vastuuttomana neuvottelukumppanina. Lentäjäliitto VC pyytää työnantajalta 3,66 prosentin palkankorotusta, joka on linjassa muiden työntekijälittojen saamien korotusten kanssa.

Lue myös: