Malmin lentoaseman rakennuskielto jatkumassa vuoteen 2018 saakka

Malmin-lentoasema-ilmastaHelsingin kaupunkisuunnittelulautakunta on hyväksynyt kaupunkisuunnitteluviraston toimintasuunnitelman vuosille 2013–2015. Kaupunginhallitukselle esitetään Malmin lentoaseman rakennuskiellon jatkamista vuoteen 2018 saakka. Poliitikot kiistelevät Malmin lentoasemasta tonttipulaan vedoten.

 Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle, että Malmi, Malmin lentokenttä ja Suurmetsän sekä Tattarisuon alueet asetetaan maankäyttö- ja rakennuslain 38 §:n 1 momentin nojalla rakennuskieltoon yleiskaavan laatimista varten viideksi vuodeksi 23.4.2018 asti.

Suunnitelma rakennuskiellon jatkamisen esittämisestä hyväksyttiin kaupunkisuunnittelulautakunnan kokouksessa tiistaina 5. helmikuuta.

Helsingin uuden yleiskaavan laatiminen on tullut vireille 13.11.2012 ja siinä tarkastellaan koko Helsingin aluetta. Yleiskaavaehdotus pyritään esittelemään kaupunkisuunnittelulautakunnalle vuoden 2016 loppuun mennessä.
 
Kokoomuksen valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Lasse Männistö peräänkuuluttaa Helsingin Sanomissa asuntoministeri Krista Kiurulta käytännön toimia asuntopulan helpottamiseksi idean pudottelun sijaan.
 
Malmin kentän kaavoittaminen ei ole Männistön mielestä ajankohtaista niin kauan, kun pienkoneliikenteelle ei ole osoitettu muuta paikkaa, kertoo Helsingin Sanomat.
 

 Hel.fi: Rakennuskieltokartta 38. kaupunginosa Malmi / Malmin lentokenttä (PDF-tiedosto).

Hel.fi Malmin lentokentän ja ympäristön alueiden rakennuskielto yleiskaavan laatimiseksi (nro 12182) (PDF-tiedosto).

HS.fi: Kokoomus ei lämpene Malmin kentän häätämiselle