Matkatavara-aulojen käyttö uudistui Helsinki-Vantaalla

aula_opasteet_2Helsinki-Vantaan lentoasemalla otetaan käyttöön lisäaula Schengen-lentojen matkatavaroita varten.  Tämän vuoksi saapuvien matkustajien on jatkossa aina tarkistettava matkatavaroiden noutopaikka ja ulosmenoreitti terminaalin monitorista heti koneesta tullessa.

"Kun tulee koneesta terminaaliin, kannattaa ensimmäiseksi varmistaa monitorista oikea aula ja sen jälkeen suunnistaa opasteiden mukaan oikeaan paikkaan," sanoo Helsinki-Vantaan terminaalitoiminnoista vastaava apulaisjohtaja Marko Tikkanen Finaviasta.

Finavia on viime vuoden puolella tehnyt Helsinki-Vantaalla mittavan opasteuudistuksen, jonka yksi päätavoitteista oli parantaa saapuvien matkustajien opastusta. Kirkkaanväriset Exit-kyltit erottuvat nyt selkeästi lähtevien matkustajien opasteista ja ohjaavat saapuvat matkustajat oikeaan matkatavaroiden luovutusaulaan.

Opasteuudistuksen lisäksi Finavia on valmistautunut terminaali 2:ssa tapahtuvan Schengen-lentojen lisäaulan käyttöönottoon kehittämällä lentotietomonitorien esitystapaa ja kuulutuksia, kouluttamalla henkilökuntaa sekä varaamalla opastajia saapuvien matkustajien avuksi.

Schengen-lennoille tarkoitetusta 2A-aulasta on matkustaja- ja matkatavaramäärien kasvaessa tullut ahdas, varsinkin ruuhkatuntien aikana. Se on vaikuttanut viihtyisyyteen ja palvelun laatuun.

"Nyt kun saamme vilkkaimpien tuntien ajaksi 2A-aulan rinnalle aikaisemmin vain kaukolentojen käytössä olleen 2B-aulan, pystymme jakamaan terminaali 2:n matkustaja- ja tavaramääriä nykyistä tasaisemmin," Tikkanen toteaa.

matkatavara_aulaSchengen-lentojen lisäaula otetaan käyttöön vähitellen. Aluksi 2B:hen ohjataan vain muutamien Schengen-maista saapuvien lentojen matkustajia. Lentojen määriä lisätään sitä mukaa, kun saadaan kokemusta uudesta toimintatavasta ja sen toimivuudesta.

Tikkanen muistuttaa, että myös matkustajia vastaantulevien on muistettava tarkistaa oikea tuloaula lentoaseman monitorista.

Lentoposti.fi tiedotti Helsinki-Vantaan uudistusten keväästä mm. matkatavara-aulojen osalta jo tammikuussa: