MTV: Helsingin kaupunki ajamassa lentokoneita ulos Malmin perinteisestä hangaarista

HF_Finavia_pois_halli_1Vuoden vaihteessa Finavialta Helsingin kaupungille siirtyneen Malmin lentoaseman ilmailukäyttöä hankaloitetaan edelleen, kertoo MTV Uutiset. Nykyisin lentokenttäyhdistyksen pyörittämä lentotoiminta vaikeutuu entisestään, koska kaupunki ei jatka toukokuun puolessa välissä umpeutuvia vuokrasopimuksia konepaikoista lentokonehallissa.

MTV Uutisten mukaan nykyiset vuokralaiset olisivat halukkaita jatkamaan 2400 neliömetrin tiloissa (otsikkokuvassa vuoden vaihteessa, jolloin hallin ilmailukäytön arveltiin jatkuvan).

Kaupunki ei kuitenkaan halua edes neuvotella vuokrasopimusten jatkamisesta. Kenttäalueen ilmailukäytöstä on lentämisen mahdollistava vuokrasopimus yleishyödyllisen Malmin lentokenttäyhdistys ry:n kanssa vuoden 2019 loppuun asti.

HF_Finavia_pois_kyltti_2Lentokonehalliin on tulossa Helsingin kaupungin Tukkutorin alaisuuteen kuuluvaa toimintaa, MTV kertoo. Suunnitteilla on sekä teknobileet että autonäyttely.

Hallissa on noin 40 eri omistajien lentokonetta. Kymmenkunta niistä ei kestä ulkosäilytystä. MTV:n uutisessa arvellaankin, että osa koneista siirretään pois Malmilta, jolloin kentän kuluja tällä hetkellä jakavan ilmailuyhteisön määrä pienenee.

Kaupunki on valmis vuokraamaan pienen osan hangaarista lentokoneiden huoltoyrityksen toimintaa varten. IIma-alusten säilyttämiseen perinteistä rakennusta ei kuitenkaan saa enää 15. toukokuuta jälkeen käyttää.

MTV ei tavoittanut kommentteja varten vuosilomalla olevaa kaupunkisuunnittelu- ja kiinteistötoimen apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäkeä, joka vastuualueeseen Malmi rakennuksineen kuuluu. T.T.

MTV:n uutinen