Neste mukaan lentokapteeni Huuselan ja Finnairin kanssa Atlantin ylittävään purjehduskisaan

Huusela_Neste_Jari_SaloPolttoainevalmistaja Neste laajentaa kumppanuutta ja lähtee mukaan lentokapteeni ja yksinpurjehtija Ari Huuselan neljänteen Atlantin ylitys -purjehduskilpailuun. Siinä Huuselan pääyhteistyökumppani on Finnair.

Edessä on Transat New York - Vendée -kilpailu, joka starttaa 29. toukokuuta 2016 New Yorkista Ranskaan, Sables d’Olonneen.

AriHuusela_1

"Yhteistyön myötä saan jo toistamiseen Nesteen polttoaineet turvakseni Atlantille. Yhteistyömme Route du Rhumissa ja Imoca60-harjoittelun mahdollistaminen viime kesänä on ollut monella tapaa kannustavaa ja siksikin Nesteen mukaan lähdöllä on minulle erityinen merkitys”, kertoo Ari Huusela.

"Jo aiemmin ilmoitimme jatkavamme yhteistyötä ja laajentaminen tähän Arin uuteen projektiin oli luonnollista, sillä tämä antaa meille mahdollisuuden kertoa tarinaamme ja tarjota upeita elämyksiä myös sidosryhmillemme USA:n markkinoilla. Toivomme Arille suotuisia tuulia eteenpäin tässä uudessa haasteessa", toteaa Nesteen markkinointijohtaja Sirpa Tuomi.

Huusela pääsi jo kesällä 2015 pitkäaikaisen sponsorinsa Nesteen ansiosta harjoittelemaan Imoca60-luokan veneellä.

 AriHuusela_FWF_profiiliTransat New York - Vendée -kilpailu purjehditaan yksinpurjehduksen kuninkuusluokassa, 18-metrisillä Imoca60-veneillä. Kisareitin pituus on noin 3 100 merimailia eli 5 600 kilometriä ja maaliin tullaan 1-2 viikon kuluttua lähdöstä.

Ari Huuselan pääyhteistyökumppani on Finnair ja kisassa käytettävän Imoca60- luokan veneen nimi on ytimekkäästi Flying with Finnair.

Finnairin Airbus-laivaston lentokapteenina työskentevän Ari Huuselan ajatusmallina maalla, merellä ja ilmassa on turvallisuus.

AriHuusela_FWF_vene_1Tavoitteena päästä lähtölinjalle ja turvalliseen suorituksen myötä myös kisan määränpäähän noin 5600 kilometrin päähän.

Finnairin ja Nesteen lisäksi hanketta sponsoroi myös seinäjokelainen Notta Systems.

Lue myös: