Northern Griffin 20 -talviolosuhdeharjoitus tuo ympärivuorokautista lentotoimintaa Pohjois-Suomeen

northerngriffin_rvn_0317_5Utin jääkärirykmentin järjestämä vaativa kansainvälinen talviolosuhdeharjoitus Northern Griffin 20 käynnistyy Pohjois-Suomessa 24. helmikuuta. Harjoitustoimintaa on luvassa noin kuukauden ajaksi koko Lapin maakunnan alueella. Harjoitukseen osallistuu helikoptereita Suomesta ja Ruotsista.


Utin jääkärirykmentin Northern Griffin 20 -harjoitus järjestetään Pohjois-Suomessa 24.2. - 22.3. Kyseessä on vaativa talviolosuhdeharjoitus, jossa sotilaat saavat koulutusta ja kokemusta muun muassa tiedustelu- ja taistelutehtävissä sekä toimintakyvyn ylläpidossa haastavissa Pohjois-Suomen olosuhteissa.

Harjoitusosastot liikkuvat maastossa suksilla, jalan, lumiajoneuvoilla ja helikoptereilla. Joukot käyttävät myös harjoitusampumatarvikkeita ja majoittuvat maastossa. 

northerngriffin_rvn_0317_3Harjoituksessa on mukana Utin helikopteripataljoonan NH90- ja MD500-helikoptereita Suomesta sekä Ruotsin puolustusvoimien Sikorsky Hkp 16A Black Hawk -helikoptereita.

Helikoptereiden lentomiehistöt harjoittelevat talvi- ja tunturilentämisen erityispiirteitä sekä kehittävät yhteistoimintakykyä maajoukkojen kanssa.  Lentotoimintaa on kaikkina vuorokaudenaikoina. 

Northern Griffin 20 -harjoitukseen osallistuu Puolustusvoimien palkattua henkilöstöä, varusmiehiä ja reserviläisiä sekä kansainvälisiä yhteistoimintaosapuolia Ruotsista, Norjasta, Puolasta, Liettuasta, Alankomaista ja Britanniasta, yhteensä noin 740 henkilöä.

Lisäksi Ranska ja Yhdysvallat lähettävät tarkkailijoita harjoitukseen. Kansainvälisten joukkojen osuus on noin 170 henkilöä. 

Northern Griffin on osa Puolustusvoimien hyväksyttyä kansainvälistä koulutus- ja harjoitustoimintaa vuonna 2020. Harjoitus kehittää suunnitelmallisesti valmiutta ja suorituskykyä sekä parantaa kykyä toimia yhdessä kansainvälisten kumppaneiden kanssa.

Lue Lentoposti.fi-juttu Northern Griffin 2017 -harjoituksesta: