Norwegian hankkii kaksi suurempaa Boeing 787-9 -konetta

Norwegian_Dreamliner_1Norwegian on allekirjoittanut sopimuksen kahden uuden suuremman Boeing 787-9 Dreamlinerin hankinnasta. Molemmat koneet vuokrataan leasing-yhtiö MG Aviationilta ja ne toimitetaan alkuvuodesta 2016. Norwegianin kaukoliikennelaivaston koko nousee nyt jo kymmeneen koneeseen.

Uudet 787-9 -koneet tulevat aikataulunmukaiseen liikenteeseen heti alkuvuodesta 2016. Norwegianilla on laivastossaan nyt kolme 787-8 Dreamlineria ja viisi tilausta. Vuoden 2014 aikana vastaanotetaan neljä konetta, vuonna 2015 yksi ja nyt tilatut kaksi suurempaa vuonna 2016.

"Pysyäksemme kilpailukykyisinä kaukoliikenneoperaatioissa olemme riippuvaisia uusista kustannustehokkaista lentokoneista. Olen erittäin tyytyväinen, että saimme laivastoomme ensimmäiset kaksi 787-9 Dreamlineria", iloitsi Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

"Kone on fantastinen tarjoten korkeanluokan matkustusmukavuuden, suuren kantaman ja alhaisen polttoaineenkulutuksen", jatkaa Kjos.

Norwegian aloitti kaukoliikenneoperaatiot keväällä 2013. Yhtiö operoi Skandinavian pääkaupungeista Floridan Fort Lauderdaleen, Tukholmasta New Yorkiin ja Bangkokiin ja Oslosta Bangkokiin. Keväällä 2014 yhtiö aloittaa myös reitit Los Angelesiin, San Franciscoon ja Orlandoon.

Leasing-yhtiö MG Aviation toimii New Yorkissa ja sen omistaa Jordache Enterprises.

"Olemme ylpeitä saadessamme Norwegianin kasvavaan asiakasportfolioomme kahden koneen leasaajana. Meihin on tehnyt vaikutuksen Norwegianin strategia, jossa se hyödyntää Boeingin toimialaa muuttavaa 787-9 Dreamlineria kaukoliikenne verkostonsa rakentamisessa", sanoo Jordache Enterprisen hallituksen puheenjohtaja Joe Nakash.

Boeingin 787-9 -Dreamliner on koelentovaiheessa ja ensimmäinen kone toimitetaan kesällä 2014 Air New Zealandille. 787-9 on kuusi metriä ensimmäistä 787-8 Dreamlineria pidempi tarjoten 20% enemmän matkustajapaikkoja. Kone on myös ensimmäistä versiota kevyempi ja tarjoaa myös pidemmän kantaman riippuen matkustamoversiosta.

Lue myös: